Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Sopić

Sevilla uz Borussiju Dortmund igra najjači presing u Europi

29.09.2016., Zagreb - Stadion Hitrec  Kacijan - Novi trener GNK Dinama Ivajlo Petev odradio prvi trening s igracima. Na treningu mu je asistirao bivsi trener Zeljko Sopic. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/10
17.10.2016.
u 11:32

Sjajni su, tri puta uzastopno osvojili su Europsku ligu, sad su na ljestvici Primere treći, iza Reala i Atletica, a ispred Barcelone - kaže Željko Sopić

Pobjeda u Koprivnici nije ostavila negativnih tragova, nijedan se Dinamov igrač nije požalio na ozljedu. Štoviše, za dvoboj protiv Seville u 3. kolu skupine H Lige prvaka (Maksimir, utorak, 20.45 sati) među kandidate se vraćaju Stojanović i Benković, koji su gostovanje protiv Slavena Belupa propustili zbog umora, odnosno žutih kartona...

Sevilla, pak, u Zagreb dolazi s nizom od tri uzastopne pobjede, a Željko Sopić, pomoćnik Ivajla Peteva na plavoj klupi, o andaluzijskoj momčadi kaže:

Ima 25 sjajnih igrača

– Sjajni su, tri puta uzastopno osvojili su Europsku ligu, sad su na ljestvici Primere treći, iza Reala i Atletica, a ispred Barcelone. Ako je netko nakon osam kola ispred čudesne Barcelone, onda svakome mora biti jasno kakva je snaga te momčadi.

– Njihov trener Jorge Sampaoli u svlačionici ima 25 igrača i stalno ih rotira, nije još ove sezone dva puta zaredom na travnjak poslao istu postavu. A rezultat ne pati, što je dokaz silne pojedinačne kvalitete. U ovome trenutku, Borussia Dortmund i Sevilla igraju najbolji i najjači presing u Europi – smatra Sopić.

Dvoboj u utorak mogao bi, dakle, za vaše igrače biti trkački zahtjevniji od onoga protiv Juventusa?

– Slažem se. Najvažnije će biti da, unatoč njihovoj agresivnosti, ne izgubimo loptu u našoj trećini travnjaka, u začetku napada. K tome, potreban nam je iznimno čvrst i pokretljiv blok na sredini. Ideja je pokušati doći do situacija da naši brzi napadači ostanu u situacijama “jedan na jednoga” sa Sevillinim braničima. Uspijemo li u tome, imat ćemo šansu.

U subotu je Sevilla prekinula “prokletstvo” gostujućih utakmica. Nakon 17 mjeseci napokon su slavili u gostima u Primeri (Leganes, 3:2).

– Da, to je zapravo nevjerojatan podatak. No, svašta im se događalo u tih 17 mjeseci, gubili su neke već dobivene utakmice, ali nitko ih nije “razbio”. I ne zavaravamo se tim podatkom, ne znači to da su oni osjetno slabiji u gostima. Uostalom, nisu li uzeli bod Juventusu u Torinu na startu LP-a?

Kad biste morali izdvojiti neke pojedince, koga biste posebno istaknuli iz Sevillina sastava?

Pojačao ih i Nasri

– Teško je to reći, imaju toliko sjajnih igrača... Došao im je Nasri, ali očito je da još nije posve spreman. Izvrstan je Argentinac Vazquez, ali meni je nekako za oko najviše zapeo veznjak Vitolo, njegova mi se igra najviše sviđa. Neću ni spominjati izvanrednog zadnjeg veznog Francuza N’Zonzija, u njemu imaju visinu, agresivnost, čvrstinu, on je pravi “buldožer” s vrhunskom tehnikom! Na vratima im je Španjolac Sergio Rico, a ne brani Talijan Salvatore Sirigu, koji je došao kao veliko pojačanje iz PSG-a! To sve govori o Sevillinoj snazi – kaže Sopić.

Komentara 5

FI
Fisherman
12:42 17.10.2016.

Sopicu.....molim te odi iz Dinama.....kako mozes savjetovati Peteva da Corica stavi na krilo....to moze samo ludjak.

DA
dalmata
11:47 17.10.2016.

poraz od minimalno 6:0 biti će dodatna sol na ranu Zdravka Mamića, u poslijednjih nekoliko dana već načetog, pače obezglavljenog, zbog gubitka druga, njegovog trećeg brata kako ga je zvao i glavnog opskrbljivača kvalitetnom robom, Saleta Mutavog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije