Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manuel Bodrožić

Šesterostruki prvak svijeta: Idem u gimnaziju i profesori me puštaju na turnire

Fenix
26.08.2022.
u 22:45

Njegovi profesori imaju razumijevanja za Manuela i njegov sport te ga uvijek puštaju na njemačka i europska prvenstva te na turnire, koji s pripremama i putovanjima znaju trajati i po tjedan dana.

Manuel Bodrožić, 18-godišnji član Fight Cluba MK Wiesbaden, aktualni je svjetski prvak u kik-boksu u kategoriji U18 do 70 kilograma. Svoj deveti naslov svjetskog prvaka osvojio je na natjecanju World Cupa u rujnu prošle godine u austrijskom Salzburgu.

Do svoje 15. godine Manuel je osvojio šest naslova svjetskog prvaka, sedam puta bio je europski prvak, a čak 11 puta bio je prvak Njemačke. Uz to, višestruki je osvajač njemačkog kupa te je više puta bio pobjednik raznih međunarodnih turnira u Njemačkoj i Europi. U svojoj kolekciji Manuel ima više od 200 pehara, medalja i boksačkih pojaseva te oko 500 borbi.

– U svaku borbu ulazim samo s jednim ciljem, a to je pobjeda – kaže nam Manuel, koji uspješno pohađa gimnaziju u rodnom Wiesbadenu.

Njegovi profesori imaju razumijevanja za Manuela i njegov sport te ga uvijek puštaju na njemačka i europska prvenstva te na turnire, koji s pripremama i putovanjima znaju trajati i po tjedan dana.

Manuelove i uspjehe njegova Fight Cluba MK Wiesbaden redovito prate njemački mediji iz Wiesbadena. Osim o sjajnim Manuelovim rezultatima pišu i o njegovu ocu i prvom treneru u Fight Clubu MK Wiesbaden Marku Bodrožiću, koji je i najzaslužniji za Manuelove uspjehe.

Među objavama koje čuva njegov otac i trener Marko Bodrožić je i velika reportaža u Bild Zeitungu, u kojoj se mladom Hrvatu s hrvatskim i njemačkim državljanstvom predviđa uspješna borilačka karijera.

Višestruki svjetski prvak u popularnoj borilačkoj vještini rođen je 25. prosinca 2004. u Wiesbadenu. Obiteljsko podrijetlo mu je iz Sviba kod Imotskog, odakle je u Njemačku stigao Manuelov djed Marinko Bodrožić, koji redovito prati sve unukove uspjehe.

Manuel je počeo trenirati s tri godine. Vidjevši kako njegov otac na treningu udara u boksačku vreću, kopirao je njegove pokrete te sam počeo udarati nogama i rukama u istu vreću. Time je „prisilio“ oca da mu kupi dječju boksačku vreću i tako je sve počelo. Danas Manuel trenira šest puta tjedno.

Ono što još nije ostvario, a što mu je želja, kao i cijeloj njegovoj obitelji, poziv je iz hrvatske reprezentacije, koji još nije stigao.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije