Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počela HT Premijer liga

Gorica imala i +25 protiv Splita. Sesar: Dovodimo igrače koji Ciboni, Zadru i Splitu prođu ispod radara

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/5
18.09.2020.
u 23:03

Jedan od boljih igrača Gorice bio je Mate Kalajžić, dojučerašnji igrač Splita, a u Turopolje su još stigli i Ljubičić iz Cibone i Uljarević iz Zadra

Prvu utakmicu nove sezone HT Premijer lige - po regulama "novog normalnog" - otvorili su Gorica i Split. U dinamičnom susretu Gorica je pobijedila Split sa 79:73, a ABA drugoligaša iz Gorice predvodila su trojica igrača sa po 12 koševa - Batur, Mazalin i Kalajžić - pri čemu je ovaj posljednji zacijelo htio pokazati svom matičnom klubu da ga se neopravdano odrekao.

A ABA prvoligaš Split tri je četvrtine djelovao prilično nesređeno, sve dok povremeni srpski reprezentativac Đoković nije pogodio tri trice u nizu i vratio svoju momčad u igru. No, s obzirom da je Gorica nakon tri četvrtine vodila sa "plus 25" (68:43) serija gostiju od 16-0 više je izgledala kao labuđi pjev nego snaga kojom će preokrenuti situaciju na terenu.

No, to što su se Splićani približili na "minus pet", minutu prije kraja, stratega domaćina Josipa Sesara nije previše uzrujalo:

- Imao sam dvije minute odmora na raspolaganju no namjerno ih nisam koristio. Bez obzira što smo pobijedili sa samo šest koševa razlike, naša pobjeda niti jednom nije došla u pitanje. Uostalom, mi smo napadački puno kvalitetniji od onoga što smo pokazali u posljednjoj četvrtini. Ne vjerujem da će ove sezone biti puno četvrtina u kojima ćemo zabiti samo 11 koševa, a primiti čak 30.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

Puno zabrinutiji, s razlogom, bio je njegov kolega sa splitske klupe Ivica Skelin koji je svjestan da ovo s čim raspolaže neće biti dovoljno za miran san u ABA ligi:

- Samo sa jednom dobrom četvrtinom ne možemo niti očekivati bolji rezultat. Kao i ostatak momčadi, i naš prvi razigravač Đoković proigrao je tek u posljednjih deset minuta.

A naš je dojam da žutima nedostaje jedna četvorka s vanjskim šutem, ali i vanjski igrač skorerskih osobina. I to je nešto s čime bi se uprava kluba trebala pozabaviti ako ne žele da im klub u prvoj ABA ligi pleše samo jedno ljeto.

- Kao što kaže Otto Barić, uvijek vam nedostaju još dva igrača, no ja sam zadovoljan i s ovim što imam na raspolaganju - kazao je trener Gorice Josip Sesar pred kojim, u regionalnoj ligi, ipak lakši posao nego pred kolegom Skelinom.

- Prije svega bih izrazio sreću da je Prvenstvo napokon počelo, da smo nakon veljače ponovo odigrali prvu službenu utakmicu uz koju se pojavila i određena nervoza do koje je došlo i zato što nismo imali sliku o tome koliko vrijedimo. I Split i mi, pokazali smo dva lica, a pravu sliku o sebi imat ćemo tek negdje nakon prvog od tri kruga Prvenstva - ustvrdio je Sesar koji je pohvalio svog novog igrača pristiglog baš iz Splita.

- Mate Kalajžić je profesionalac, jako motiviran da vrati svoju igru na reprezentativnu razinu. On je odigrao zrelu utakmicu, odlično je u obrani pokrivao Đokovića.

Ima Sesar i pridošlicu iz preostala dva kluba iz velike hrvatske trojke. Uljarević je došao iz Zadra, a Ljubičić iz Cibone, a za sve njih Sesar kaže:

- Od kada sam ja u klubu, volim dovoditi igrače koji su u Ciboni, Zadru i Splitu prošli ispod radara i čije karijere potom pokušavamo vratiti na očekivane staze.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije