Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Seniorska reprezentacija

Sesar dobro krenuo, Hrvatska uvjerljiva i u trećoj pripremnoj utakmici

16.07.2023.
u 08:20

Nakon Slovačke u Opatiji (89:68) i Kine u Kranjskoj Gori (82:64), izabranici novog izbornika Josipa Sesara pobijedili su Kineze i u opatijskom "uzvratu" (75:61).

I u trećoj pripremnoj utakmici za pretkvalifikacije za Eurobasket, hrvatska muška košarkaška reprezentacija ostvarila je uvjerljivu pobjedu. Nakon Slovačke u Opatiji (89:68) i Kine u Kranjskoj Gori (82:64), izabranici novog izbornika Josipa Sesara pobijedili su Kineze i u opatijskom "uzvratu" (75:61).

Listu strijelaca predvodio je startni razigravač Goran Filipović (15 koševa) a dvoznamenkasti učinak zabilježili su još i kapetan Roko Prkačin (12) i Dario Drežnjak (11). Ostale koševe za Hrvatsku postigli su Badžim (9), Kapusta (6), Perković (5), Ljubičić (5), Kalajžić (4), Branković (4), Gnjidić (2) i Mateo Drežnjak (2).

Kod suparnika, s klupe vođenih od slavnog srpskog trenera Aleksandra Đorđevića, s 20 koševa prednjačio je igrač (Zhang) za kojeg nam je rečeno da u Kini zarađuje kao niti jedan elitni igač u Euroligi. .

- U obrambenom dijelu bili smo jako dobri. Bili smo agresivni na iskakanju, a problem s obrambenim skokom smo kroz utakmicu uspješno riješili čime smo dobili na sigurnosti. Drugo poluvrijeme je pokazatelj kako trebamo igrati. Veseli me momčadska igra, vidi se napredak. Kina je došla s kompletnom momčadi i jednim NBA igračem koji će izaći na draft tako da je ova pobjeda uistinu vrijedna. Dečki se odlično odnose prema obavezama i zbog toga sam jako zadovoljan. Slijede regeneracija, odmor i susret s Irskom. Njima ne smijemo dopustiti jurnjavu i otvorene šutove - kazao je hrvatski izbornik Josip Sesar kojeg u srijedu u 20 sati, u istoj opatijskoj dvorani, čeka i izbornički debi u službenim utakmicama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije