Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SELI U MOSTAR

Sergej Jakirović novi trener Zrinjskog

Sergej Jakirović
Foto: Tibor Jurjević/PIXSELL
1/3
28.12.2020.
u 18:29

Ugovor je potpisan do sredine 2023. godine

Hrvatski nogometni trener i bivši bosanskohercegovački reprezentativac Sergej Jakirović (44) imenovan je za novoga trenera Hrvatskog športskog kluba Zrinjskog iz Mostara, objavio  je službeno klub na svojim Facebook stranicama.

- HŠK Zrinjski službeno potvrđuje imenovanje Sergeja Jakirovića novim šefom stručnog stožera prve momčadi! -, objavio je mostarski premijerligaš.

S njim je ugovor potpisan do sredine 2023. godine. Jakirović će na klupi HŠK Zrinjskog naslijediti Mladena Žižovića s kojim se uprava potkraj prošloga tjedna sporazumno razišla.

Pod njegovim vodstvom Zrinjski je u prvome dijelu sezone završio na šestome mjestu Premijer lige BiH s osvojena 32 boda, te zaostaje za prvoplasiranim Sarajevom 13 bodova.

Novi trener mostarske momčadi bi zbog mjera zabrane kretanja u Republici Hrvatskoj trebao preuzeti vodstvo kluba sredinom siječnja. Iza 44-godišnjeg trenera rođenog u Mostaru su tri trenerska angažmana na klupama Sesveta, Gorice i Maribora.

Kao nogometaš karijeru je započeo u NK Neretvi iz Metkovića. Do igračkoga umirovljenja profesionalno je nastupao za 15-ak klubova iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Bugarske i Austrije.

Igrajući za NK Zagreb bio je najbolji asistent u sezoni 2004./05. i ostvario je transfer u CSKA Sofiju. Nastupajući za CSKA Sofiju 2005. godine igrao je u UEFA-inoj Ligi prvaka, a s Kamen Ingradom igrao je u Kupu UEFA.

Nastupio je i u pet navrata za bosanskohercegovačku izabranu nogometnu vrstu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije