Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stegnuo se obruč

Sepp Blatter na ispitivanju, protiv njega je pokrenuta kriminalna istraga

Sepp Blatter
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
25.09.2015.
u 16:52

Blattera ispituju pod sumnjom u malverzacije i pronevjeru novca, drugih informacija zasad nema.

Svjetski mediji javljaju da je pokrenuta kriminalna istraga protiv predsjednika Fife Seppa Blattera. U ovom trenutku Blatter se nalazi na ispitivanju, a državno odvjetništvo Švicarske oglasilo se samo kratkom objavom.

"Protiv gospodina Blattera pokrenuta je kriminalna istraga."

Blattera ispituju pod sumnjom u malverzacije i pronevjeru novca. Istražuje se prodaja televizijskih prava za SP, priopćili su iz ureda švicarskog državnog tužitelja, što je nastavak istrage u koju je uključen i bivši potpredsjednik FIFA-e Jack Warner. Isto tako, sporna je navodna uplata od dva milijuna švicarskih franaka, a koja je, prema pisanju BBC-a, završila na računu predsjednika Uefe Michela Platinija.

Podsjetimo, krajem svibnja švicarska policija u munjevitoj je akciji uhitila desetak čelnika krovne nogometne organizacije. Tadašnje optužbe za korupciju odnosile su se na prevaru, reketarenje, pranje novca, sklapanje marketinških ugovora, a usmjerene su na članove izvršnog odbora Fife koji poslove obavlja uglavnom u tajnosti. Švicarski sud priopćio je kako američke vlasti sumnjiče uhićene za pronevjere u višemilijunskim iznosima, a koje su se događale još od ranih 1990-ih.

Sepp Blatter samo nekoliko dana nakon toga pobijedio je na novim izborima za predsjednika Fife, ali ubrzo je najavio svoju ostavku

A prije nekoliko dana smijenjen je Jerome Valcke, dugogodišnji glavni tajnik Fife i Blatterova desna ruka. Fifa je objavila da ga smjenjuje zbog niza optužbi na njegov račun, ali u priopćenju nije navela koje su to optužbe.

Sepp Blatter donedavno je tvrdio da on nije dio istrage i da je spreman na suradnju, ali sada će se, barem se tako nagađa, i sam naći na optuženičkoj klupi. Čini se da nogometnu organizaciju ponovno čekaju burni i turbulentni dani...

>>Drama u Fifi: Blatter nije pod istragom, ali ne pleše od sreće u uredu

>>Novi problemi za Fifu: Glavni tajnik smijenjen po hitnom postupku!

Komentara 5

DU
Deleted user
17:47 25.09.2015.

Po uzoru na Nobela, treba imenovati god. nagradu za korupciju po Seppu Blatteru

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
18:11 25.09.2015.

Di nam je "anticenzura" pa nek' nam objasni kako u švici korupcije nema?

BA
barkod
20:01 25.09.2015.

Kada se promatra svo to društvo od FIFA-e , UEFA-e, HNS - a to su sve koruptivni likovi, u sukobu interesa i žele drmnuti čim više novaca . Veliki dio funkcionera je na rubu ili sa onu stranu zakona. Bititi će zanimljivo vidjeti istragu oko tih 2 mil. Sfr na računu Platinija. Ako se pokrene istraga, počinje se tresti i UEFA-a. Samo Lijepoj našoj svo to društvo na čelu sa Mamićem i Šukerom je nedodirljivo , imaju jaki odvjetnički lobi uz sebe ( Hrvatskim pravosuđem vlada moćni odvjetnički lobi ) , formalni okvir koji je u suglasju sa zakonom i propisima te dozvoljava sistem "uzmi koliko treba i koliko ima odabranima".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije