Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roland Garros

Senzacija u Parizu: Đoković ispao od sjajnog Talijana Cecchinata

Novak Đoković
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
05.06.2018.
u 20:44

Cecchinata u meču za prvi finale na Grand Slam turnirima u petak čeka obračun s Austrijancem Dominicom Thiemom

Talijanski 25-godišnji tenisač Marco Cecchinato, 72. na ATP ljestvici, senzacionalno je pobijedio Srbina Novaka Đokovića sa 6-3, 7-6 (4), 1-6, 7-6 (11) nakon tri sata i 24 minute velike borbe i postao najniže rangirani polufinalist Roland Garrosa u posljednjih 19 godina.

Talijan je stvorio prednost od 2-0 u setovima, ali je nekadašnji najbolji tenisač svijeta bio na pragu petog seta, kad je u četvrtoj dionici poveo s 5-2. Ipak, Cecchinato koji do nastupa u Roland Garrosu nikada nije prošao prvo kolo na Grand Slam turnirima, preokretom je uspio izboriti 'tie-break' četvrtog seta, koji se pretvorio u pravu dramu.

Novak Đoković
1/9

Talijan je prvi došao do meč-lopte kod vodstva 6-5. Potom je Đoković propustio tri prilike za peti set (7-6, 8-7, 9-8). Bivši pobjednik Roland Garrosa više nije dobio priliku za povratak. Cecchinato je propustio još dvije meč-lopte (10-9, 11-10), da bi nakon 24 odigrana poena uspio preciznim lobom prevariti Đokovića i spriječiti ga na putu prema njegovom 32. polufinalu na Grand Slam turnirima.

Cecchinata u meču za prvi finale na Grand Slam turnirima u petak čeka obračun s Austrijancem Dominicom Thiemom koji je iskoristio umor i ozljedu 2. nositelja, Nijemca Alexandera Zvereva, i nadigrao ga sa 6-4, 6-2, 6-1.

U srijedu će se za polufinale boriti i najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić. Njegov dvoboj protiv Argentinca Juana Martina del Potra na rasporedu je kao drugi od 14 sati na terenu Suzanne Lenglen. Na središnjem terenu će se za drugo mjesto u polufinalu boriti Španjolac Rafael Nadal i Argentinac Diego Schwartzman.

Komentara 13

Avatar bukovica.tg
bukovica.tg
21:44 05.06.2018.

dan zalosti za novinare v. llista i vladajucu koaliciju na celu da cetnikom pupovcom i anemicnom andrejom Boze spasi narod svoj. vise vjesti o djokovicu vucicu i ostaloj srbadiji nego o svim sportasim iz HR

PR
prajdali100
20:58 05.06.2018.

Sjajan meč pun izvanrednih poena.Tko nije gledao propustio je tenis za sladokusce.

Avatar Moodleen
Moodleen
21:10 05.06.2018.

A ja se već splašil da nebu ništ o trofaznom, da je morti urednik zapel u debelom crevu od džokovića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije