Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FERRARI SLAVI

Sebastian Vettel najbrži u kvalifikacijama za VN Singapura

Sebastian Vettel
Press Association/PIXSELL
19.09.2015.
u 16:27

Već na samom početku prve kvalifikacijske runde smo se mogli uvjeriti da brzina Ferrarija i Red Bulla nije ‘lažna’.

Ferrarijev vozač Sebastian Vettel je osvojio pole position za sutrašnju VN Singapura na stazi Marina Bay Street Circuit. Nijemac je bio pola sekunde brži od Daniela Ricciarda na drugom, odnosno  od timskog kolege Kimija Raikkonena na trećem mjestu.

Q1

Već na samom početku prve kvalifikacijske runde smo se mogli uvjeriti da brzina Ferrarija i Red Bulla nije ‘lažna’. Scuderia na stazu nije izlazila na supersoftu te su ostvarili vrlo konkurentna vremena. Nešto sporija je bila austrijska momčad, ali Daniil Kvjat je na supermekanoj komponenti postavio najbrže vrijeme u Q1. Mercedesi su također izlazili na crveno označenoj Pirellijevoj mješavini, ali to nije bilo dovoljno za najbrža vremena prve runde kvalifikacija, iz koje su ispali Felipe Nasr, Marcus Ericsson, Pastor Maldonado, Will Stevens i Alexander Rossi.

Q2

Mercedes nije pronašao lijek za svoje probleme ni u nastavku kvalifikacija pa je postalo jasno da će se za pole position danas boriti Ferrari i Red Bull. Pokušaje popravaka vremena u posljednjim minutama je spriječio Carlos Sainz koji je udario u ogradu u zavoju broj 19, ali se uspio vratiti u garažu. Budući da je na stazi ostalo krhotina, suci su pokazali žute zastave. Iz druge kvalifikacijske runde su ispali Nico Hulkenberg, Fernando Alonso, Sergio Perez u drugoj Force Indiji, Carlos Sainz i Jenson Button u drugom McLarenu.

Q3

U prvim pokušajima treće runde do prvog je mjesta ponovno došao Sebastian Vettel u Ferrariju. Slijedili su Daniel Ricciardo, Kimi Raikkonen, Daniil Kvjat i Nico Rosberg. Lewis Hamilton je napravio malo pogrešku te je napustio svoj brzi krug.

Ništa se značajnije nije dogodilo u nastavku i posljednjim pokušajima u Q3. Sebastian Vettel je odvozio odličan krug te je povećao svoju prednost, a iako je Daniil Kvjat bio brži vozač u Red Bullu ovoga vikenda, do drugog mjesta je došao njegov timski kolega Ricciardo. Slijede ih Kimi Raikkonen u drugom Ferrariju i 21-godišnji Kvjat u drugom RB11. Mercedesi su bili peti i šesti, a Lewis Hamilton je ponovno bio brži od Rosberga. Krug najbrže desetorice zatvaraju Valtteri Bottas, Max Verstappen, Felipe Massa i Romain Grosjean.

Današnji pole position je Vettelov prvi u Ferrarijevim bojama, odnosno prvi za talijansku momčad na suhoj stazi nakon VN Singapura 2010. godine.

Utrka se vozi sutra u 20 sati po lokalnom, odnosno u 14 sati po hrvatskom vremenu.

>> Kompletna vremena kvalifikacija pogledajte na GP1.hr

>> Vettel pobijedio u Mađarskoj: Jules, ova pobjeda je za tebe!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije