Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN KINE

Seb i Tamara bez problema

Sebastian Vettel (1)
Reuters/AFP/Pixsell
16.04.2011.
u 10:20

Vettelu je ovo treći uzastopni, od tri moguća pole positiona ove sezone i 18. u karijeri.

Šok i nevjerica u Kini! Sebastian Vettel bio je najbrži i startat će prvi na današnjoj utrci. Naravno, šalimo se, gledamo istu priču od početka sezone, oktanski cirkus postaje dosadan. Uvijek ista "točka", crveni bik koji najbrže trči, a jaše ga plavokosi klinac... Mladi Nijemac očito je doslovno shvatio da broj jedan na njegovu bolidu znači i da mora biti prvi, bila riječ o treningu, kvalifikacijama ili utrci. Vjerojatno se na čelo reda progura i u banci. A svi obožavaju takve "padobrance".

Webberov kiks s gumama

Još je Vettel nakon utrke stavljao sol na ranu ostalim vozačima. Kao, jako se iznenadio što je najbolji.

– Nije mi bilo baš tako jednostavno, pa napravio sam čak i jednu grešku (?!). Usto, to je na startu prednost od svega osam metara, ljudi to često zaboravljaju. Krećemo opet od nule – govori Vettel, kojem je lako tako. On će stisnuti gas i vjerojatno ponovno voziti usamljen na početku. A njegov momčadski kolega Mark Webber samo što ne sjedne kraj staze i zaplače. U Maleziji mu se bolid kvario, a na kineskim kvalifikacijama završio je 18.! Zeznula ga je momčad, nije ga poslala u boks po meke gume, a iz ekipe koja odlazi u drugi krug izbacio ga je Michael Schumacher. Ostao je frajer, preuzeo krivicu na sebe.

– Sad svi pametuju što je trebalo napraviti, no to je bila momčadska odluka. Na kraju, problem je bilo vrijeme, a ne guma – rekao je Webber.

Očito je da su srebrne strijele najbolje od ostalih, Jenson Button kreće drugi, Lewis Hamilton treći, a Mercedes je dogurao do najboljeg rezultata sezone – Nico Rosberg kreće s četvrtog mjesta.

– Bolji sam od Ferrarija, bok do McLarena, napokon smo posložili bolid kako treba. Sad je samo jedan korak ostao da se popnem na postolje – kaže Rosberg čiji stariji kolega Michael Schumacher nije bio te sreće. Tek 14. mjesto kvalifikacija, iza Toro Rossa, Force Indije, Saubera... Da nije kako žele, zna i Fernando Alonso.

I Tamara u problemima

– OK, Red Bull i McLaren su bolji od nas, ali sad i taj Mercedes. Čini se da ne možemo bolje od petog mjesta – veli Fernando Alonso. Navodno je u Ferrariju sazvan krizni sastanak u Maranellu, kojem su nazočili direktor Stefano Domenicali i tehnički direktor Alda Costa.

– Nema govora o panici, ponekad se naporan rad ne isplati – kazao je Costa.

Među rijetkima koji nisu u problemima je i najstarija kći bivšeg para Slavice i Bernieja Ecclestonea. Hrvatica Tamara kupa se u Dubaiju s novim dečkom Omarom te je samo brine hoće li imati dosta ulja za sunčanje...

Komentara 3

DH
dalibor.hren
11:28 16.04.2011.

Webber s 18. pozicije, a schumacher 18. Nezaboravno!

Avatar Sor@n
Sor@n
13:09 16.04.2011.

Autor.. Večernji.

Avatar Sor@n
Sor@n
13:12 16.04.2011.

Bravo klinjo! Samo tako neka nastavi, hehe svi ostali su u k.... .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije