Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jurica Vranješ:

Scoria je čuvao stražnjicu pa je napao mene

Jurica Vranješ
Foto: Goran Kovacic/pixsell
25.12.2013.
u 10:08

- Problem je bio što smo zaredali s porazima, Scoria je takav kakav jest, svi znaju da je malo paranoičan. Da bi sačuvao svoju stražnjicu, krenuo je na mene - kaže Vranješ.

Jurica Vranješ, prosinac 2013. godine, Opatija… Vrijeme razgovora odredili su supruga i djeca! Tijekom cijele karijere obitelj je bila podređena Juričinim obvezama, zadnjih godinu dana događa se suprotno. Jurica obveze podređuje obitelji:

– Uživam u tome! Odgajam djecu! Osjećamo se odlično u Opatiji, imamo dvoje male djece i baš nam je lijepo.

Sviđa mi se Kekov rad

Što radim? Krenuo sam prije dvije godine zajedno s Robertom Kovačem u HNS-ovu akademiju, dobio sam B licenciju, sada bih trebao početi raditi na A i profesionalnoj licenciji. Prošao sam puno toga, nekako mi se najviše sviđa rad u omladinskoj školi. Mogao bih već sada početi, ali čekam da završim akademiju. Znam da osim u Dinamu kod nas ne postoje uvjeti rada kao u inozemstvu, ali je lijepo raditi u hrvatskom nogometu zato što ima puno nadarene djece – kaže Vranješ.

Naprasno je Vranješ prekinuo karijeru, zbog naizgled banalnog razloga! Na kraju je ispalo da je igrač Vranješovih referenci raskinuo ugovor s Rijekom zbog toga što je naručio, jeo i poticao suigrače da jedu ćevapčiće u autobusu nakon jedne utakmice:

– To su gluposti! Svašta sam prošao u karijeri i nisam mislio da u nogometu postoje ljudi koji se služe takvim metodama. Da na takav način čuvaju svoje stražnjice… Kad smo kod toga, nekoliko sam puta u klubu govorio da nije normalno da se igrači nakon utakmice voze pet-šest sati i da ništa ne pojedu. Kada je došao Kek, u autobusu se jedu pizze i drugo, što je vani normalno! Problem je bio što smo zaredali s porazima, Scoria je takav kakav jest, svi znaju da je malo paranoičan. Da bi sačuvao svoju stražnjicu, krenuo je na mene. Brzo smo se dogovorili o raskidu, nisam u Rijeku došao zbog Scorije niti da bih zaradio velik novac – kaže Vranješ.

Niko sjajno rješenje

Niko Kovač nije mogao puno toga mijenjati u doigravanju s Islandom, praktično će izbornički debitirati na SP-u u Brazilu.

– Čini mi se da je Niko jako dobro rješenje. Dok sam bio u reprezentaciji kod Ćire Blaževića i Otta Barića, često mi se činilo da nam treba stranac da bismo nešto napravili u završnicama velikih natjecanja. Uvijek smo bili dobri u kvalifikacijama, ali od 1998. ništa nismo napravili na velikim natjecanjima. Naš je najveći problem bio kada smo morali biti dvadesetak dana zajedno. To je drugačiji način života, odmah počnu sitni problemi u odnosima između igrača, atmosferu uvijek naruše nezadovoljni igrači koji ne igraju, sve to utječe na rezultate. Nismo mi Nijemci da se možemo koncentrirati samo na utakmice! Zato mi se činilo da bi nam dobro došao strani izbornik! No mislim da je Niko bolje rješenje od stranca. Poznaje naš mentalitet, prošao je velike klubove, neovisan je. Ne može se kod njega igrati zato što ga netko nazove, to se najbolje vidjelo u mladoj reprezentaciji pod njegovim vodstvom – tvrdi Vranješ.

Vranješev izbor

Nogometaš godine

Luka Modrić (Real) 10 bodova

Mario Mandžukić (Bayern) 9

Ivan Rakitić (Sevilla) 8

Darijo Srna (Šahtar) 7

Josip Šimunić (Dinamo) 6

Mateo Kovačić (Inter) 5

Ivica Olić (Wolfsburg) 4

Leon Benko (Rijeka) 3

Andrej Kramarić (Rijeka) 2

Stipe Pletikosa (Hajduk) 1

Nada godine

Ante Rebić (Fiorentina) 5

Marcelo Brozović (Dinamo) 4

Stipe Perica (NAC Breda) 3

Ivan Močinić (Rijeka) 2

Karlo Lulić (Osijek) 1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije