Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDA SE TEK PRIVIKAVA

Schumi se vratio i Ferrari odmah pobjeđuje!

Fernando Alonso
Foto: Reuters
1/10
14.03.2010.
u 14:49

Na otvaranju sezone na VN Bahreina slavio Fernando Alonso, na postolju i Massa i Hamilton, a Vettel izgubio dobivenu utrku.

Fernando Alonso bio je najsretniji čovjek kada je čuo da se u bolid vraća Michael Schumacher.

– Jedva čekam da ga ponovo vidim na stazi, jer otkada je on otišao, nisam ništa napravio – kazao je Španjolac. Bio je u pravu, jer Nijemac ga posebno inspirira, vidjelo se već na otočju u Perzijskom zaljevu, gdje je pobijedio nakon što je “spavao” 19 utrka. Međutim, prije je Sebastian Vettel izgubio utrku, nego što je dvojac iz Ferrarija pobijedio.

Vettel ostao praznih ruku

– Pobogu, što se događa, učinite nešto podhitno! – vrištao je preko timskog radija Sebastian Vettel koji je uvjerljivo vodio 33 kruga, a zatim počeo usporavati.

– Ne možemo ništa, otkazao ti je ispuh... – stigao je odgovor iz Red Bulla u trenutku kada su kraj njegovog bolida prolazili Fernando Alonso, Felipe Massa i Lewis Hamilton, trojac koji je propustio na postolje.

Do tog trenutka utrka je bila monotona, poredak je odlučen već nakon prva dva zavoja. U trenutku kada je Massa zatvarao Hamiltona na prvom zavoju kako bi obranio ferrarijeve boje, Alonso se bez pardona ubacio pred novog momčadskog kolegu. Do cilja, opet “kamilica”.

– Slavio sam već i prije, ali u crvenom bolidu biti prvi, to je poseban osjećaj. Najbolji smo na svijetu, a iako ovo nije kraj sezone, imati prva dva mjesta, to je odličan poticaj za nas iz Maranella – kazao je Alonso.

Ni ulasci u boksove nisu donijeli mnogo toga zanimljivog, svi su nakon pola sata vožnje zamijenili istrošene meke gume onim tvrđima i na njima vozili do kraja utrke. Preticanja malo i to na začelju, uzbuđenja nimalo.

– Ovo je poprilično glup odabir staze za sami početak sezone, na tribinama je jedva 17 ljudi, a taj Mickey mouse novi dio staze, gdje se samo vozi lijevo-desno nije ništa uzbudljiviji. Atmosfera je kao u Maksimiru – komentirao je hrvatski stručnjak za formulu Mladen Jergović.

Izgubio bitku s Nicom

Schumacher je ovoga vikenda potpuno izgubio bitku sa 17 godina mlađim Nicom Rosbergom, okončao je utrku na šestom mjestu, koje je osigurao već na startu.

– Po prvi puta je uoči utrke kazao kako je “istjeran” iz Ferrarija, te da nije svojom voljom otišao u mirovinu. Aludirao je na to da su mu se u zahvalili kako bi u momčad mogao ući Kimi Räikkönen, potvrdilo se ono o čemu – dodao je Jergović. Ako je tako, bit će mu to još jedan motiv za borbu. Prvu je izgubio na više fronti...

 

Formula 1, VN Bahraina, rezultati:

1. Alonso (Ferrari) 1h39:20.396

2. Massa (Ferrari) + 16.099

3. Hamilton (McLaren-Mercedes) + 23.182

4. Vettel (Red Bull-Renault) + 38.713

5. Rosberg (Mercedes) + 40.263

6. Schumacher (Mercedes) + 44.180

7. Button (McLaren-Mercedes) + 45.260

8. Webber (Red Bull-Renault) + 46.308

9. Liuzzi (Force India-Mercedes) + 53.089

10. Barrichello (Williams-Cosworth) + 1:02.400

...

Poredak vozača nakon prve utrke:

1. Fernando Alonso 25

2. Felipe Massa 18

3. Lewis Hamilton 15

4. Sebastian Vettel 15

5. Nico Rosberg 10

6. Michael Schumacher 8

7. Jenson Button 6

8. Mark Webber 4

9. Vitantonio Liuzzi 2

10. Rubens Barrichello 1


Komentara 4

Avatar Rodnaldo
Rodnaldo
20:37 14.03.2010.

Zašto bi šesto mjesto bilo neuspjeh nakon tri godine pauze,Hamilton je u prvoj vozačkoj sezoni pokazao i dokazao da je nabolji vozač ovoga trenutka.U tri sezone Hamilton je bio ispred Alonsa.Jedna lasta ne čini prolječe,a Alonso je inače veliki miljenik sreće.Vetel,Hamilton,Masa,Alonso;Rosberg,Weber i Shumi imaju se svi pravo nadati da će biti ovogodišnji prvak u oktanskom cirkusu.Nova pravila donjela su samo dosadu.

Avatar rdautovi
rdautovi
08:02 15.03.2010.

trka dosadna, kao što će biti vjerojatno cijelo prvenstvo,komentatori samo-dopadni, lupetaju, grafika za poludit, brojke i slova jedva vidljivi, treba mi povećalo da nešto vidim,nije mi baš jasno zašto hrt maltretira gledatelje sa slikom 16:9, prilikom sportskih prijenosa,koja još dodatno smanjuje gledljivost

BO
bomba
14:05 15.03.2010.

rdautovi U potpunosti se slažem stobom. Izgleda da će nova pravila ubiti draž utrkivanja. A HRT nas maltretira i maltretira. Kad gledam skijanje ne znam koje je vrijeme postignuto nego samo vidim je li zeleno ili nije. Hokej da i ne govorim, vidim da jedni kližu tamo vamo a zbog čega to se ne vidi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije