Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEME ISTJEČE

Schumacher: Navijači, ne brinite, sve ide prema planu

Michael Schumacher
Reuters
10.04.2010.
u 22:15

Godine dominacije u formuli 1 za Michaela Schumachera danas pripadaju prošlosti, a došlo je do toga da se Nijemac ovih dana mora pouzdati u sreću.

Tjedan dana prije utrke u Šangaju, svojim je navijačima poručio kako se s VN Kine neće vratiti razočarani. I dodao - možda.

- Posljednje dvije utrke nisam imao sreće, ali dobro znam kako funkcioniraju stvari u formuli 1 i sve zasad ide prema planu. Ako pogledamo što se dešavalo na tim utrkama s mojim bolidom, onda ima mjesta za optimizam. Poboljšavati ću se korak po korak - kazala je njemačka ikona.

Samo koraci unatrag

Upravo suprotno, na dosadašnje tri utrke on je radio samo korake unatrag. Šesti na otvaranju u Bahreinu, deseti zbog problema s prednjim krilcem u Australiji te odustanak u Maleziji...

- Ne mogu dočekati start utrke u Šangaju - dodao je Schumi, koji je tamo posljednji puta, 2006. godine, pobijedio.

Koeficijent na njegovu pobjedu je velikih 33.0, a čak 16.0 da će Mercedes GP pobijediti u poretku konstruktora.

- Uvjeren sam da neću razočarati svoje navijače. Možda će stvari otići na našu stranu već 18. travnja - priželjkuje Schumi.

Mlađi su bolji

Povratak najvećeg vozača komentirao je i Marin Čolak, koji se natječe u WTCC-u.

- Ne znam bi li Schumacher pobjeđivao i prije nekoliko godina da je vozio s ovim dečkima koji su danas na stazi. Većinom ih znam od malih nogu, zajedno smo vozili karting i zaista su redom sjajni - kazao je najbolji hrvatski vozač Marin Čolak.

Dok Schumacher mašta o penjanju na podij, za njegovog 17 godina mlađeg kolegu Nicu Rosberga to je realnost.

- Kako me fantastično krenulo prošlog vikenda, lako bi mogao nastaviti naše dobre rezultate i u Kini - kaže Nico Rosberg.

I u Mercedesu su pomalo nestrpljivi, Ross Brawn želi da u četvrtoj utrci sezone Nijemac i pokaže zašto će samo ove sezone dobiti 30 milijuna eura.

Morat će ubrzati stvari

- Morat će malo ubrzati stvari iako okolnosti koje su ga pratile nisu išle njemu u prilog. Kina, gdje imamo sjajne navijače, mogla bi biti idealno mjesto za vožnju bez problema, te prilika da pokaže napredak u odnosu na start sezone - kazao je Ross Brawn.

Nico Rosberg je "izvukao" starog lisca podijem u Maleziji, generalno su u Mercedes GP-u zadovoljni svojim vozačima. Ali Schumiju vrijeme ističe, nastavi li niz slabih rezultata, mladi vozači će ga spremno - gurnuti natrag u povijest.

Briatore se želi vratiti

Gledajući primjer Michaela Schumachera, o povratku u oktanski cirkus, razmišlja i Flavio Briatore, koji je oslobođen doživotne suspenzije iz natjecanja.

- Izbacili su me kao kriminalca, nikada se više neću vratiti kao šef momčadi, ali mogao bi se 2012. pojaviti u nekoj drugoj ulozi - kazao je talijanski playboy optužen za namještaljku na VN Singapura 2008. godine.

Njegov bliski prijatelj Bernie Ecclestone već mu je namijenio novu poziciju.

- Mogli bi mu osloboditi mjesto promotora formule 1 - kazao je Bernie.

Ključne riječi

Komentara 1

M1
m1965
13:25 11.04.2010.

Napred crveni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije