Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
željan igre

Šarić za Max!: Pripremat ću se za EP, i poslije dodatno za sixerse!

10.07.2015., Zagreb - Okupljanje kosarkaske reprezentacije u hotelu Panorama. Izbornik Velimir Perasovic i Dario Saric.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/3
19.07.2015.
u 21:56

– Još od svoje 15. godine, a sada mi je 21, ljeti imam tek po 10-tak dana slobodno, pa mi se kroz to vrijeme akumulirao problem sa skočnim zglobovima

Dario Šarić (21) jedan je od onih nositelja igre košarkaške reprezentacije koji su dobili produženi odmor i koji se trenutačno ne nalazi u toplicama Sveti Martin gdje su počele pripreme za Eurobasket. Dario je jedan od rijetkih među povlaštenima koji bi volio prionuti poslu što prije, no spriječen je i zbog situacije s gležnjevima.

– Još od svoje 15. godine, a sada mi je 21, ljeti imam tek po 10-tak dana slobodno, pa mi se kroz to vrijeme akumulirao problem sa skočnim zglobovima. Baš je razočaravajuće što se to najviše osjeća baš ovog ljeta, kada je Eurobasket u Hrvatskoj. I kada je došlo do pozitivnog šoka u reprezentaciji dolaskom novog izbornika.

Jedna skupina nositelja treba se pojaviti 26. srpnja (Simon, Žorić, Ukić), NBA igrači (Bogdanović, Rudež, Hezonja?) trebali bi se priključiti 1. kolovoza, a Lafayette kada mu supruga rodi. A kad će se Šarić staviti na raspolaganje izborniku Perasoviću?

Više prostora za pogrešku

– To će ovisiti o ponovljenom pregledu. Moram napraviti magnetsku rezonanciju, više me muči desni nego lijevi gležanj. Ja bih volio da se priključiti mogu već sada jer bih volio biti primjer ostalima, no isto je tako važan i tjelesni i psihički odmor jer je meni tursko prvenstvo završilo potkraj lipnja.

Izbornik je Šariću namijenio puno kvalitetniju ulogu no što je imao u svom klubu Anadolu Efesu.

– Rekao mi je da bih trebao biti jedan od bitniji igrača. Volio bih da dobijem prostora za kreaciju i više prostora za pogrešku. Ne mogu reći da sam zaboravio kreirati igru, no godinu dana nisam imao loptu u ruci na način kako je to bilo u Ciboni. A tamo sam nešto donio s time.

Ciboni je time donio itekako puno, naslov prvaka ABA lige, a da mu je Dušan Ivković dao više prostora za kreaciju možda bi bio i prvak Turske.

– Ne trebam ja ne znam kakav status jer imamo dosta kvalitetnih igrača s velikim iskustvom, no volio bih imati svoj dio kolača.

U Philadelphia Sixersima ga je čekao dio kolača već prošlo ljeto, ali se nije usudio u NBA izravno iz Hrvatske.

– Vrijeme će pokazati jesam li trebao u NBA ići odmah ili ne. Nakon godinu dana Eurolige psihički sam puno spremniji za takav korak nego iz Cibone. Tada sam bio malo skeptičan, činilo mi se prevelikim korakom.

Čini se da bi za taj korak bio spreman ovo ljeto, kada bi se oko toga dogovorili njegov sadašnji (Efes) i njegov budući klub (Sixers) koji ga nestrpljivo iščekuje.

– Kada bi se to dogodilo, a ja sam sada psihički spremniji za taj korak, ja bih dodatno trenirao i povrh reprezentacije. Bez obzira što su kod novog izbornika treninzi teški, ja bih odvojio po 15 minuta ujutro i 15 navečer da radim na onome što traži NBA košarka.

Dariju se ne sviđa mogućnost da za reprezentaciju ovo ljeto ne igra Mario Hezonja, novopečeni NBA-jevac iz redova Orlando Magica.

Malo je tako visokih ekipa

– Bilo bi mi žao da se to dogodi. Mario je ipak najbolji pik na draftu u povijesti hrvatske košarke, a i jedan je od mojih prijatelja jer smo dosta često igrali zajedno u mlađim selekcijama.

Upravo bi on i Mario trebali reprezentaciji dati novu energiju.

– Ja sam već tri godine reprezentativac, ali daleko sam ja od toga da igram na iskustvo. Ne bježim od toga da sam i ja jedan od tih koji treba dati energiju. Ono što mi se sviđa u ovoj selekciji, a tome bi doprinijenio i branič visok dva metra poput Hezonje, što možemo imati jako visoku petorku. Izrazito smo visoka momčad koja može dobro trčati i rijetko se tko s time može pohvaliti u Europi.

>>Priča je objavljena u sportskom tjedniku Max!

>>Mario Hezonja ipak će igrati na Europskom prvenstvu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije