Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Portugal slavi

Santos: A sumnjali su u nas

Fernando Santos
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
08.07.2016.
u 16:20

- Neizmjerno sam sretan, zbog igrača, navijača, ali i Grka koji su me ovdje podržavali, kaže portugalski izbornik

Tek u šestoj utakmici na ovom nogometnom Europskom prvenstvu Portugal je pobijedio nekoga u 90 minuta. I sigurno ih nimalo nije briga što su u sve tri utakmice u skupini remizirali, što su Hrvatskoj zabili u 117. minuti, što su Poljsku prošli nakon jedanaesteraca.

Jer, Portugal je u finalu Eura nakon što je preksinoć slavio 2:0 pobjedu nad Walesom koji je ostvario svoj povijesni uspjeh ulaskom među četiri najbolje momčadi. I to u premijernom nastupu na Euru.

Santos zahvalio i Grcima

Wales je bio tvrd orah u prvom dijelu, Gareth Bale je nekoliko puta opasno bježao, no obrana Portugala, iako je bila bez Pepea, uspijevala ga je blokirati. Na odmor se otišlo bez pogodaka, a onda su u nastavku dva brzopotezna gola Portugalaca bila dovoljna za odlazak na nedjeljni finalni sraz u Saint-Denisu.

Prvo je Cristiano Ronaldo u 50. krasno skočio i glavom pogodio za 1:0, a samo tri minute kasnije Cristiano je ubacio oštru prizemnu loptu, Nani je uklizao i skrenuo za nedostižnih 2:0.

Pokušavali su Bale i društvo naći put do rezultatske ravnoteže, ali nije išlo.

Svojim trećim pogotkom na ovom Euru Cristiano Ronaldo je stigao do svog devetog pogotka na europskim prvenstvima, izjednačio se s legendarnim Michelom Platinijem, a u finalu će imati priliku i prestići ga.

Igarči Walesa, iako su izgubili, dobili su veliki pljesak navijača.

- Teško je sad reći bilo što, kad je očito da smo razočarani iako trebamo biti ponosni na sve što smo napravili. Imamo najbolje navijače na svijetu i zbog njih bih volio da smo i u ovoj utakmici uspjeli, da smo ušli u finale. No, ovo ne smije biti kraj, pokazali smo da možemo i nećemo se zadovoljiti samo jednim velikim natjecanjem - kazao je Gareth Bale.

- Ponosam sam na cijelu naciju, na naše navijače koji su potrošili veliki novac da bi nas ovdje pratili. Jedva čekam vidjet scene kad se vratimo kući, to će biti nešto nevjerojatno. Sad ovaj poraz još boli sve nas, ali kad dečki pogledaju unazad shvatit će da su svoju zemlju učinili ponosnom - emotivan je bio izbornik Walesa Cris Coleman.

Portugal slavi Cristiana Ronalda, ali može slaviti i izbornika Fernanda Santosa, njegov stil igre mu se isplatio, tako je igrao vodeći Grčku, tako je igrao i sada, čvrsti, tvrdo, s naglaskom na obranu.

- Neki su sumnjali u nas, a evo nas u polufinalu. Neizmjerno sam sretan, zbog igrača, navijača, ali i Grka koji su me ovdje podržavali.

Kako prvenstvo ide dalje mi smo sve jači, čvršći i jedinstveniji - pričao je Santos.

Sjetio se pokojnog Speeda

- Koga bih radije u finalu, Francusku ili Njemačku? Kad sam igrao svoj prvi finale u karijeri, netko mi je rekao - u finalu se ne govori o igranju, već o pobjeđivanju - govorio je nakon utakmice s Walesom Santos.

A velški izbornik Coleman sjetio se svog prethodnika na klupi Garyja Speeda, koji je prije četiri godine počinio samoubojstvo.

– Siguran sam da je negdje gore na nebu ponosan na naš uspjeh u Francuskoj.

Komentara 5

TA
tarzan
17:38 08.07.2016.

Najgori nogomet igrate kopija Grčke svakoga se bojite pa se samo branite. I još nešto stojite u finalu a samo ste jednu utakmicu od 6 pobijedili. Jadan je to nogomet koji vi igrate

ČA
čaki123
20:09 08.07.2016.

dečki moj građani hrvate nešto ja kao iranac koja obožava hrvatskoj sumnjam a volim vaš komentar o tome: kako tu može jedan momčad sa pet remija bude došla u finalu 😖😖😵😵😢😵😵 , zar nije brand cr7 utjecalo na ih prolazak na finalu,!!!????? ha se mislim ovako : cr7 je veliki brend a mnogi kompanije su investirali na njemu a radi toga Portugal trebalo ići do finala , ja tako se mislim jer čudo je tu sa pet regija i jedan pobjeda ideš do finala 😵😵😵😵 dečki ja patim za hrvatskoj , u iranu nosim majica od super mario ( Mandžukić ) , ne znam , zašto u životu pravda ne pobijedi 😭😭😭😭😭😭😭

DH
dalibor.hren
10:31 10.07.2016.

Bez obzira na komentare o negledljivosti, Portugal ima rezultat. I mi bismo bili presretni da smo u finalu a sve utakmice dobili na penale!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije