Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bacanje diska

Sandra piše povijest, lovi četvrto zlato na EP-u u nizu

Sandra Perković
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
08.07.2016.
u 08:35

- Neću ništa obećavati jer mi se to ranije uvijek obijalo o glavu – istaknula je Sandra.

Barcelona, Helsinki, Zürich – to su gradovi u kojima je Sandra Perković od 2010. do 2014. godine osvajala naslove europske prvakinje u bacanju diska.

Tri naslova zaredom nema nijedna diskašica u povijesti, a Sandra želi tu brojku danas povećati na četiri. Bit će mala gužva za Sandru, jer zbog niske norme (62 metra) u finale se plasiralo čak 15 diskašica. Od svih njih samo Sandra ove sezone ima hitac duži d 70 metara, no njemačke diskašice su odmah tu. Tako je Julija Fischer ove godine bacila disk 68,49 metara, a Nadine Müller 65,79 metara.

– Taktika je da odmah u prvoj seriji osiguram preostalih pet hitaca, a onda idemo polako. Neću ništa obećavati jer mi se to ranije uvijek obijalo o glavu – istaknula je Sandra.

Sara Kolak (21) plasirala se u finale koplja, i to odmah nakon prve serije. Prebacila je normu za pola metra (60,51). 

Komentara 1

GR
grodar
11:02 08.07.2016.

Puna je sebe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije