Naslovnica Sport Ostali sportovi

Sandra Perković slavila u Rimu i srušila rekord mitinga star 32 godine!

Perković je, osim pobjede, ostvarila i svoj glavni cilj, a to je bilo obaranje rekorda mitinga u Rimu kojeg je od davne 1986. godine držala Bugarka Cvetanka Hristova
31. svibnja 2018. u 19:29 12 komentara 2352 prikaza
Sandra Perković
Foto: Reuters/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/6

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković nastavila je pobjednički niz u Dijamantnoj ligi pobijedivši u bacanju diska na atletskom mitingu u Rimu s hicem od 68.93 metra. 

Dijamantna liga Sandra: Ovo bi mogla biti moja čudesna godina...

Perković je, osim pobjede, ostvarila i svoj glavni cilj, a to je bilo obaranje rekorda mitinga u Rimu kojeg je od davne 1986. godine držala Bugarka Cvetanka Hristova. Taj rekord je Sandra oborila tek za tri centimetra, a pobjedničkih i rekordnih 68.93 metra došao je tek u petoj seriji.

Sandra Perković
1 / 6
Sandra Perković

Dotad je vodila Kubanka Jaime Perez (66.62), dok je Sandrin dotadašnji najbolji hitac bio 65.11 iz treće serije. Perković je natjecanje otvorila s 64.13 metara, a u drugoj, četvrtoj i šestoj seriji je imala neispravne hice. Treće mjesto je osvojila još jedna Kubanka Denia Caballero (63.48). 

Perković je ranije na svom prvom nastupu u Dijamantnoj ligi u Dohi bacila strašnih 71.38, što je bilo samo tri centimetra kraće od njezina osobnoga rekorda. 

Sljedeće natjecanje Dijamantne lige je 7. lipnja u Oslu. 

Sandra Perković Sjajna Sandra Perković pobijedila fenomenalnim hicem, rekordom Dijamantne lige! Sandra Perković A NAJBOLJA JE Kakva nepravda prema Sandri Perković! Nevjerojatno što joj rade Matija Sloup U SPLITU Svjetski rekord Matije Sloupa u bacanju diska
Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

 • kajinx:

  Stari rekord kada su vladali doping i stereoidi. Brava Sandra!

 • Avatar Ante-Portas
  Ante-Portas:

  Svaka cast. Usput, desnicari, i ona predstavlja Hrvatsku, i to uspjesno.

 • Avatar Mica Trofrtaljka
  Mica Trofrtaljka:

  Super mi je ono " oborila tekord tek za tri centimetra " a verujem da i srpske bacačice mogu još dalje samo treba na disk napisat " Republika Kosovo" !