Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVAKINJA U SUZAMA

Sandra Perković: Nisam imala sreće, ali vratit ću se jača

Sandra Perković (1)
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/7
27.06.2011.
u 13:50

– Nisam ljutita nego nisam imala sreće, bit ću pažljivija ubuduće – rekla je Sandra koja će biti suspendirana na šest mjeseci.

Sa suzama u očima, ne suzdržavajući se od plača, obratila se novinarima Sandra Perković, europska prvakinja u bacanju diska, koja će zbog dopinga morati pauzirati neko vrijeme.

- Žao mi je. Uzela sam nešto iz neznanja, iz čiste nepažljivosti. Jako sam protiv dopinga i nikad u životu nisam ni pomislila da će se to dogoditi baš meni - rekla je Sandra briznuvši u plač.

Ova je sezona gotova

Na nekoliko trenutaka nastala je tišina, čulo se samo škljocanje fotoaparata, a potom je Sandra kroz suze još rekla:

- Nikad nisam očekivala da će se moje ime vezati uz nekakvu dopinšku aferu. Nikada. A evo me usred afere. Dogodilo se to zbog moga neznanja, ni zbog čega drugog. Ova je sezona gotova, ali vratit ću se jednog dana, jača nego ikad. Nadam se da će to biti na Olimpijskim igrama u Londonu - rekla je Sandra.

Prvi pozitivan nalaz stigao je u Hrvatski atletski savez 1. lipnja, a dan kasnije o tome je obaviještena i Sandra. To je bio pozitivan nalaz nakon nastupa na mitingu Dijamante lige u Šangaju.

- Sandra se IAAF-u očitovala 7. lipnja gdje priznavši da nije znala što uzima. Tri dana kasnije iz IAAF-a stiglo je pismo u kojem se navodi da Sandra ima rok od 90 dana da se očituje želi li otvoriti B uzorak. Nakon što je 15. lipnja stigao još jedan pozitivan nalaz s mitinga u Rimu, Sandra je sve priznala i odrekla se B uzorka. To što je priznala da je uzimala nešto iz neznanja i što se odrekla B uzorka može biti samo olakšavajuća okolnost - rekao je Luciano Sušanj, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza.

Antidopinška komisija Hrvatskog atletskog saveza odlučila je o visini kazne. U savezu nisu htjeli to javno reći, ali nije tajna da će kazna biti suspenzija na šest mjeseci. Prihvati li IAAF tu kaznu, Sandra će moći nastupiti na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

- Naravno da ću sve vrijeme dok sam pod suspenzijom trenirati. Ne razmišljam o tužbi protiv američkog proizvođača koji mi je prodao napitak u kojem se nalazi nedopušteno sredstvo. Bolje da mi se takva glupost iz neznanja dogodila sada, nego, primjerice, na Svjetskom prvenstvu - rekla je Sandra.

Nismo pitali liječnike...

Kako je uopće došlo do uzimanja novog preparata, odgovorio je Ivan Ivančić, njezin trener.

- Godinama smo koristili jedan preparat koji je jednostavno nestao s tržišta. Preko veze nabavio sam iz Amerike nešto slično.

Zašto taj preparat niste provjerili s liječnikom reprezentacije ili u Hrvatskom olimpijskom odboru?

- E, to je bila pogreška, to je bilo nepažljivo od nas. No, tko bi očekivao da će u tom gotovo istom preparatu koji smo koristili biti nedopušteno sredstvo - rekao je Ivančić.

Ključne riječi

Komentara 33

PE
pejic
14:12 27.06.2011.

Koje fore misle da su svi budale Sandra ja ti nevjerujem ali mi bilo zalosno da si bolesna a ovo je cisti potez prevare.A kao se vratis ipak cemo te bodriti i paziti da nevaas opet.

JO
JozoBago
14:29 27.06.2011.

Pa zar u ovoj zemlji ne može ništa bez laži i prevare? Što znači da nije imala sreće? Znači li to da nije imala sreće, jer su je ulovili? Jasna je stvar, da se danas (kao ni jučer, a nitiiti sutra) u nekim sportovima ne može \"do vrha\" bez dopinga (atletika, plivanje, biciklizam...), pa čemu onda kukati, kad te ulove? Priznaj, odsjedi kaznu, pa ispočetka, dok te open ne ulove. ***********************

BR
brainiac
08:15 28.06.2011.

Vratit ce se jaca, a vec je sad ko Hulk?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije