Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZVIJEZDA MITINGA

Sandra Perković: Nadam se da će mi se nakon Hanžeka vratiti osmijeh na lice

Sandra Perković po deseti put slavila na Hanžeku
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
30.08.2023.
u 07:00

Zagrebački atletski miting, popularni Hanžek održat će se od 8. do 10. rujna na tri različite lokacije

Nakon Svjetskog atletskog prvenstva u Budimpešti daleko je još kaj sezone. Između mitinga Dijamantne lige u Kini i finala Dijamantne lige u Eugeneu održat će se tradicionalni zagrebački miting Hanžek. Jedna od zvijezda zagrebačkog mitinga bit će Sandra Perković.

– Ova sezona bila je prilično izazovna, spremala sam se cijelu zimu, a dva i pol mjeseca prije SP-a dvaput sam se ozlijedila, prvo tetivu, a onda zglob. U Budimpešti sam bacila svoj najbolji hitac sezone zasad, ali to je bilo nedovoljno za medalju. Što se tiče Hanžeka, uvijek su se organizatori potrudili da u bacanju diska bude vrhunska konkurencija. Takvu očekujem i ove godine, a vjerujem da će mi se nakon Hanžeka vratiti osmijeh na lice – rekla je Sandra.

Zagrebački miting održat će se od 8. do 10. rujna, i to na tri lokacije – Trgu bana Jelačića (dalj i motka), kod zagrebačkih fontana (kugla) i na stadionu Mladosti (sve ostale discipline).

– Nastupom na SP-u jako sam zadovoljan. Došao sam u Budimpeštu s 46. rezultatom, a na kraju sam osvojio 27. mjesto. Malo mi je nedostajalo da uđem u polufinale. U Zagrebu bih volio istrčati 800 metara ispod 1.46 minuta. Želio bih postati vlasnik drugog najboljeg rezultata u povijesti Hrvatske na 800 metara. Za sada je drugi Milovan Savić s vremenom 1:45,52. Hrvatski rekord Luciana Sušnja iz 1974. godine – 1:44,07 za sada nije opcija – rekao je Marino Bloudek.

Natko Bošnjak, projektni menadžer Memorijala Borisa Hanžekovića, otkrio je niz zanimljivih organizacijskih detalja i najavio još nekoliko svjetskih zvijezda.

– Nama je ove godine najveći izazov bio pobijediti posljedice nevremena koje je pogodilo Zagreb i srušilo bacalište diska na Mladosti. No uspjeli smo uz pomoć Grada Zagreba to sanirati, a i Dijamantna liga nam je izašla u susret i posudila nam kavez za bacanje diska pa tako i Dijamantnu ligu na neki način sada imamo u Zagrebu – rekao je Bošnjak i dodao da će na Trgu bana Jelačića, između ostalih, skakati i bivši svjetski prvak te brončani iz Budimpešte Tajay Gayle, dok ćemo u utrci na 100 metara prepone ugostiti olimpijsku pobjednicu i svjetsku doprvakinju Jasmine Camacho-Quinn.

 

Komentara 1

TO
tomislav10
07:45 30.08.2023.

Ne možeš biti bacačica diska i manekenka, to dvoje ne ide skupa ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije