Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska prvenstva svake dvije godine

Sandra Perković i Playboyeva zečica na promociji

'Latvia\'s Ineta Radevica competes during the women\'s long jump at the 2010 European Athletics Championships at the Olympic Stadium in Barcelona on July 28, 2010. AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA'
'MIGUEL RIOPA'
02.08.2010.
u 08:27

Budući da će europska prvenstva biti češće, imat ću više prilika za medalje, istaknula je naša atletičarka.

Nakon Barcelone europska atletska prvenstva održavat će se svake dvije godine, po uzoru na svjetska prvenstva. Svi europski atletičari podržali su tu ideju, a među njima i Sandra Perković, europska prvakinja u bacanju diska, koja je bila jedan od promotora sljedećega europskog prvenstva.

– Odlično je to što će europska prvenstva biti svake dvije godine. Bit će više prilika za osvajanje medalja – rekla je Sandra, koja je slobodno vrijeme u Barceloni iskoristila za šoping.

– Nisam pretjerano kupovala. Tek neke sitnice – rekla je Sandra.

Šesti trijumf Helsinkija

Za dvije godine domaćin europskog prvenstva bit će Helsinki. Bit će to šesto veliko atletsko natjecanje u tom gradu. Prvo je bio domaćin Olimpijskih igara 1952. godine, potom Europskog prvenstva 1971. godine (nastupao Ivan Ivančić, današnji trener Sandre Perković). Početkom devedesetih održano je ondje jedno svjetsko (1993.) i jedno europsko prvenstvo (1994.).

Na tom europskom prvenstvu Branko Zorko osvojio je prvu medalju od nezavisnosti Hrvatske. I na kraju, Helsinki je prije pet godina bio domaćin svjetskog prvenstva.

– Nadamo se da za dvije godine nećemo imati problema s kišom kao prije pet godina kada nije padala samo jedan dan od deset koliko je trajalo natjecanje – rekao je Mika Mukka, direktor natjecanja na EP-u.

Zanimljiv je termin održavanja, od 26. lipnja do 1. srpnja. Rani je termin jer su iste godine u kolovozu Olimpijske igre u Londonu.

– Neće mi biti problem što su dva velika natjecanja u tako kratkom vremenskom razdoblju. Formu ću tempirati za kraj lipnja i držati je do kraja kolovoza – istaknula je Sandra Perković.

Na promociji EP-a 2012. bila je i Letonka Ineta Radevica.

Ugodno iskustvo

Europska prvakinja u skoku u dalj svojedobno se slikala za Playboy.

– Bilo je to prije šest godina za rusko izdanje koje je izašlo neposredno prije Olimpijskih igara u Ateni. Ah, mladost - ludost. Bilo mi je to ugodno iskustvo – istaknula je 29-godišnja Ineta Radevica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije