Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Norveška

Sagosen: Biti će to velika bitka, pobjednik ide u polufinale

20.01.2018.
u 14:10

Hrvatska večeras (20.30 sati) igra protiv Norveške za ostanak na Europskom prvenstvu

Torbjon Bergerud (23) zauvijek će pamtiti jednu obranu od njih na tisuće jer ga je u njegovoj Norveškoj učinila nacionalnim sportskim herojem. Zbilo se to u polufinalu posljednjeg Svjetskog prvenstva u Francuskoj, i to baš u utakmici s Hrvatskom.

Vrijeme je već bilo isteklo, a Zlatko Horvat određen je za izvođača sedmerca koji je Hrvatsku trebao odvesti u finale. Nažalost, ljevoruki Horvat nije uspio. Bergerud je lijevom nogom obranio taj udarac i izborio svojim suigračima produžetak u kojem su iskoristili stečenu psihološku prednost koju im je omogućio.

1/11

- Svi vratari proučavaju suparničke šutere, pa tako i izvođače sedmeraca, no moram priznati da sam u tom trenutku imao i dosta sreće. Po nekom osjećaju, krenuo sam u lijevu stranu, podignuo lijevu nogu i obranio.

Najvažnija obrana karijere

Je li osjetio u tom trenutku da cijela nacija u njemu vidi potencijalnog spasitelja?

- U tim trenucima ne mislite o tome, već ste maksimalno usredotočeni na ono što vas u tom trenu čeka, no činjenica jest da zahvaljujući toj obrani sada više ljudi zna tko sam. Kada se osvrnem, to je najvažnija obrana dosadašnjeg dijela moje karijere, no to u novoj utakmici protiv Hrvatske neće značiti ništa.

No, značila je tada za njegovu reprezentaciju koja je ušla u finale i postala svjetski doprvak. Na čelu s izbornikom Christianom Bergeom koji će također pamtiti taj sedmerac kao poseban trenutak u karijeri.

- To je trenutak u kojem trener ne može ništa učiniti i sve ovisi o šuteru i vrataru, no vjerovao sam da Bergerud to može obraniti. Cijela ta utakmica bila je dramatična, a mi smo hodali po rubu, no čini mi se da nas slična utakmica čeka i u subotu u Zagrebu.

No, sada pred barem 14 tisuća hrvatskih navijača. Hoće li to biti pritisak za njegove igrače ili dodatni izazov?

- Neće to za nas biti problem. Uostalom, igrali smo mi već takve utakmice protiv Poljaka u Poljskoj i Francuza u Francuskoj. Zanimljivije je tako.

Igramo brže od Hrvata

Bergeu smo kazali da nam se Norveška čini bržom reprezentacijom od Hrvatske.

- Da, u puno smo utakmica pobijedili brzinom i trčanjem. Volimo postići što više tzv. lakih pogodaka, da se moramo manje mučiti u igri jedan na jednoga, da imamo što manje takvih dvoboja.

A jedan od onih koji i takve dvoboje lako rješava genijalni je 22-godišnjak Sander Sagosen, najbolji srednji vanjski prethodnog EP-a i najbolji lijevi vanjski posljednjeg SP-a.

- Bit će nevjerojatno igrati pred punom zagrebačkom Arenom i ne zavaravamo se time što je Hrvatska izgubila od Švedske. Za Šveđane je to bio savršen dan, a za Hrvate loš.

Naša će međusobna utakmica biti puna snage, vrlo važna za obje momčadi. Sanjamo polufinale i zato moramo pobijediti. Bit će to bitka za polufinale. Tko izgubi, ostaje bez ozbiljnih izgleda za ulazak među završna četiri - zaključio je jedan od najboljih svjetskih rukometaša. 

1/19

Komentara 6

GU
General_U
14:54 20.01.2018.

satrat ćemo norvežane, zadnji put su imali sriće kad horvat nije realizirao sedmerac...danas ćemo to riješit prije zadnje sekunde tri gola prednosti zs hrvatsku!!! U boj !!!!

SS
sokac sa drave
18:03 20.01.2018.

Upravoje Sagosen kljucni igrac i ako ga zaustavimo imamo sanse.Nordijci obicno nemaju dva graditelja igre i zato je neophodno tog prvog zaustaviti.Slovenci su izgubili sto Danskog srednjeg vanjskog nisu konsekventno derali on je razigrao desno krilo Lasse Svona koji im je utrpao jedanaest komada.Zato deviza mora biti udri po Sagosenu onako kako su Svedjani derali Cindrica.

KO
kordunmoj75
15:33 20.01.2018.

Zasto nasi uvjek igraju u vecernjem terminu,zasto ne igramo u 18:30,zasto u 20:30 sati?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije