Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobijedili Houston

San Antonio u produžetku do pobjede za vodstvo 3-2

San Antonio - Houston
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
10.05.2017.
u 09:57

Danny Green je bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu San Antonija, jer je od devet koševa domaće momčadi u dodatnih pet minuta ubacio sedam posljednjih

Košarkaši San Antonija obranili su prednosti domaćeg terena u petoj utakmici drugog kruga doigravanja za NBA prvaka pobijedivši Houston sa 110-107 u produžetku te Spursi sada vode sa 3-2 u seriji na četiri pobjede. 

Danny Green je bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu San Antonija, jer je od devet koševa domaće momčadi u dodatnih pet minuta on ubacio sedam posljednjih, a utakmicu je završio sa 16 poena, pet skokova i tri asistencije. Domaća momčad je u dodatnih pet minuta igrala bez najboljeg igrača Kawhija Leonarda koji je ozlijedio skočni zglob sredinom treće četvrtine.

"Bilo nam je teško vidjeti Kawhija kako šepajući odlazi s terena. Znali smo da će nam biti teško. No, i oni su bili bez Nenea. Na kraju smo se doista pograbili za pobjedu i imali nekoliko jako dobrih poteza", izjavio je Manu Ginobili, uz Greena, drugi ključni igrač u neizvjesnoj završnici.

Argentinac je u posljednjoj minuti regularnog dijela položio za 101-101, a na isteku produžetka je s leđa blokirao pokušaj Jamesa Hardena za tricu, kojim bi Houston izborio novi produžetak. Harden je dvoboj završio sa 'triple.double' učinkom od 33 koša, 10 skokova i 10 asistencija, ali je u prijelomnim trenucima napravio previše pogrešaka, što je goste koštalo poraza.

Uz Greena i Ginobilija, San Antonio je imao još četvoricu košarkaša sa dvoznamenkastim učinkom. Kawhi Leonard je unatoč ozljedi uspio ubaciti 22 koša uz 15 skokova i četiri asistencije. Patty Mills je postigao 20 koševa, LaMarcus Aldridge je imao 18 poena i 14 skokova, a Jonathon Simmons je ubacio 12 koševa.

Kod Rocketsa su se iskazali Patrick Beverly sa 20 koševa i Ryan Anderson sa 19 poena i sedam skokova.

Šesta utakmica bit će odigrana u Houstonu u noći sa četvrtka na petak (2 sata iza ponoći) po srednjoeuropskom vremenu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije