Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORTUGALSKI NOGOMET

Samo teorija dijeli Benficu od naslova

Benfica
Reuters
25.04.2010.
u 10:28

Nogometaši Benfice pobijedili su u utakmici 28. kola portugalske Lige Sagres Olhanense na svom Stadionu svjetlosti 5-0. Praktički su time osigurali naslov prvaka dva kola prije kraja natjecanja.

Pred drugoplasiranim Sportingom iz Brage lisabonski nogometaši sad imaju devet bodova prednosti. Sporting mora u nedjelju slaviti na gostovanju kod Navala da bi odgodio Benficino slavlje. Iako u gol-razlici nadmoćno premašuje prvog pratitelja (+59 u odnosu na +23), sastav Jorgea Jesusa ima lošiji međusobni omjer s Bragom u dvjema ovosezonskim prvenstvenim ogledima. U Lisabonu je Benfica slavila 1-0, ali je u Bragi izgubila uvjerljivije, 2-0.

Trostruki strijelac za Benficu bio je paragvajski napadač Oscar Cardozo, najbolji strijelac lige s 24 pogotka. Doveo je domaće u vodstvo već u trećoj minuti iz 11-erca, a gostujuću je momčad, 14-plasiranu na ljestvici 16 prvoligaša, Benfica deklasirala nakon isključenja Delsona u desetoj minuti. Po gol su do kraja dodali argentinski reprezentativci Pablo Aimar i Angel di Maria.

Benfica je posljednji od svoja 32 naslova portugalskog prvaka osvojila u sezoni 2004/2005.

Sedmu je uzastopnu pobjedu ostvario Porto nadigravši na gostovanju u Setubalu Vitoriju 5-2 i zadržavši time nadu u zauzimanje drugog mjesta na ljestvici, koje bi četverostruke uzastopne prvake odvelo u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Dvostruki strijelac za Porto bio je Kolumbijac Radamel Falcao, drugi strijelac lige s 23 pogotka.

Portugalska liga, 28. kolo:

Benfica – Olhanense 5-0

Vitoria Setubal – Porto 2-5

Redoslijed: 1. Benfica 73, 2. Sporting Braga 64 (-1), 3. Porto 62, 4. Sporting 44 (-1)..

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije