Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turnir Masters 1000

Sjajni Čilić u polufinalu Šangaja, od ponedjeljka četvrti na svijetu

Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
1/9
13.10.2017.
u 09:00

Marin protiv Nadala ima jednu pobjedu iz pet dvoboja, ostvarenu 2009. godine u polufinalu turnira u Pekingu, dok protiv Dimitrova vodi 3-1.

Po prvi put u Šangaju, a treći put u karijeri na turnirima Masters 1000 serije najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić probio se do polufinala, nakon što je u petak ujutro po hrvatskom vremenu u četvrtfinalnom dvoboju šangajskog Mastersa svladao 25. igrača svijeta, Španjolca Alberta Ramos-Vinolasa sa 6-3, 6-4 za 81 minutu igre. 

Bila je to četvrta Marinova pobjeda nad ljevorukim Španjolcem u njihovom šestom međusobnom dvoboju, kojom je uzvratio Ramos-Vinolasu za ovogodišnji četvrtfinalni poraz na turniru u Monte Carlu, kao i na turniru u Šangaju prije šest godina. Osim što ga je ta pobjeda po prvi puta u ovoj sezoni dovela do polufinala na turnirima iz Masters 1000 serije, ona će Marinu donijeti i najbolji plasman na pojedinačnoj ATP ljestvici u karijeri, na kojoj će u ponedjeljak biti četvrti tenisač svijeta.

Marinu je za osvajanje prvog seta ovog četvrtfinalnog dvoboja bila dovoljna jedna 'break-lopta' koju je iskoristio u šestom gemu. No, prije toga je bio na iskušenjima u prva tri gema kada je bio na početnom udarcu. U svakom od njih Ramos-Vinolas je imao po jednu priliku za 'break', ali se Čilić odličnim potezima izvukao iz svih problematičnih situacija.

U drugom setu je Čilić propustio prvih šest prilika za 'break', da bi sedmu pretvorio u vodstvo 3-2. Međutim, u sljedećem gemu je Španjolac iskoristio nekoliko Čilićevih pogrešaka i jedinu 'break' loptu u drugom setu pretvorio u izjednačenje na 3-3. No, našeg tenisača takav rasplet nije pokolebao pa je već u sljedećem gemu došao do 0-40 i iskoristio drugu priliku za novi 'break'. Ovoga puta Marin nije dao Ramos-Vinolasu priliku za povratak. Kad je servirao za pobjedu, učinio je to vrlo autoritativno i bez izgubljenog poena osvojio gem za konačnih 6-3, 6-4.

Čilić će u subotnjem polufinalu, svom prvom na šangajskom Mastersu, za suparnika boljeg iz dvoboja prvog tenisača svijeta Rafaela Nadala i Bugarina Grigora Dimitrova. Marin protiv Nadala ima jednu pobjedu iz pet dvoboja, ostvarenu 2009. godine u polufinalu turnira u Pekingu, dok protiv Dimitrova vodi 3-1. Posljednju pobjedu nad bugarskim tenisačem ostvario je prošle godine u polufinalu turnira u Cincinnatiju, gdje je osvojio svoj jedini naslov na turnirima iz Masters 1000 serije.

ATP Šangaj - polufinale

Marin Čilić (Hrv/1) - Albert Ramos-Vinolas (Špa) 6-3, 6-4 

Komentara 1

Avatar Sokol
Sokol
10:17 13.10.2017.

Bravo Čiliću ! I tebe su drugi "pretjecali" dok si bio ozlijeđen ili nepravedno suspendiran tako da je to sve dio sporta. Prije tri mjeseca sam napisao da će na kraju godine poredak biti Federer, Nadal , Čilić,..,malo sam fulao samo u poretku. Ovaj plasman, loša konkurencija i "problemi" za Muray-a i Đokovića mogli bi mu iduće sezone donijeti najbolju godinu u karijeri samo ako se sačuva ozljeda !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije