Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
derbi pod tornjem

Sagadin i igrači Zadra nervozni zbog kašnjenja plaća

Zmago Sagadin
Hrvoje Jelavic/Vecernji list
07.11.2009.
u 11:48

- Radošević je svoje minute zaslužio, suigrače igrom čini boljima - rekao je trener Cibone Perasović uoči susreta NLB lige sa Zadrom.

- Ako nam se pruži prilika, znat ćemo je iskoristiti. Trebaju nam skok i dobra igra na Ciboninu zonu, za koju se cijelo vrijeme i pripremamo. Malo nas je poremetila viroza, ali svi smo spremni – istaknuo je trener Zadra Zmago Sagadin, koji je neporaženoj Ciboni u regionalnoj ligi predao ulogu favorita u večerašnjem (19 sati) derbiju u Draženovu domu.

Zmago planuo

No, Sagadin je planuo na pitanje zašto tvrdi da je Damir Rančić došao nespreman na klupske pripreme kada je tijekom ljeta cijelo vrijeme bio s reprezentacijom.

– Molim malo više poštovanja prema mome radu. U proteklih 30 godina razgovarao sam s tisuću novinara, a vi me držite na cipeli – kazao je Zmago.

Iz novinarskih klupa čulo se potom pitanje što je uzrok njegovoj nervozi, kao i zjava u bradu da možda i njemu kasni plaća. Zna se, naime, da Zadar muku muči s novcem, i to još od početka prošle sezone.

Peras gura mlade

No, iako su u odnosu na prijašnje godine smanjili proračun kluba, a ostali su i bez dijela sponzora, i ove sezone igračima kasne plaće. Doduše, neslužbeno se govori da će ubrzo kapnuti i koji milijun od sadašnjih sponzora, no ne zna se jesu li igračima isplaćena dugovanja. Baš se pitanje plaća povlačilo kao razlog loše igre Zadrovih igrača na gostovanjima kod Radničkog i Širokog.

Novac ni u Ciboni nije najdraža tema, iako je igračima prošli tjedan na račun sjeo dio zaostataka. I dok predsjednik kluba Ivo Jelušić u očaju traži pomoć svih onih koji u recesiji imaju još nešto skriveno u čarapi, trener Perasović odgaja mlade dečke u klubu. Uz ozljedu Dalibora Bagarića rotacija je na visokim pozicijama prilično slaba i Perasović se mora više oslanjati na Leona Radoševića i Tomislava Zubčića.

– Tim je dečkima utakmica s Cibonom prvi takav derbi. Zubčić i Radošević protiv Boise i Ružića, razlika u iskustvu je ogromna. Težak je to teret na leđima 19-godišnjaka i moraju na brzinu naučiti nositi se s velikim pritiskom – istaknuo je trener vukova.

Zubčić je prošle godine i dobivao nešto minuta, no Radošević je ove sezone prvi put na parketu s "velikim" dečkima. I već je dobio Perasovićevo povjerenje.

– Leon je svoje minute zaslužio, nisam mu ništa poklonio. Njegova igra omogućila je njegovim suigračima da budu bolji – rekao je Perasović.

Ostali parovi: Cedevita – Crvena zvezda (16.30 sati), Radnički – Zagreb (18), Partizan – Bosna (19.30), Helios – Hemofarm (16), FMP – Olimpija (nedjelja, 18).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije