Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mulaomerovićev izbor

Sada kada sam trener dođe mi da se ispričam nekim svojim učiteljima

Damir Mulaomerović
Foto: Davor Puklavec/pixsell
05.01.2014.
u 11:40

Mulaomerović je na drugo mjesto, iza Bogdanovića, stavio bivšeg suigrača iz Zagreba Krunu Simona

Dugogodišnji hrvatski košarkaški reprezentativac Damir Mulaomerović (39) ljetos je, pomalo neočekivano, započeo trenersku karijeru. Ali ne tamo gdje se to očekivalo (u Zagrebu) nego u svom rodnom gradu Tuzli. Zbog velikih dugova Sloboda je svojedobno morala u treću ligu, a tog je trenutka bila drugoligaš, što je Damiru kao polazište odgovaralo. No, nešto se neočekivano dogodilo.

- Procijenivši da bi to za njih bio prevelik financijski zalogaj, Brotnjo iz Čitluka je odustao i pri tome uvjetovao da se to mjesto ustupi nama jer je Tuzla prije bila znana košarkaška sredina. Doduše, Sloboda je klub koji ne daje puno, ali daje sve na vrijeme i nema dugovanja. Čini se da nismo razočarali jer na utakmicama imamo tri-četiri tisuće gledatelja, a nakon prvog dijela prvenstva dijelimo drugo mjesto, a tamošnja liga BiH čini mi se jačom od hrvatske – kaže Mula.

Igrao je za najveće europske klubove (Real, Panathinaikos, Olympiacos, Fortitudo, Efes...).

- Kao trenera vode me i neki igrački nagoni, pokušavam se sjetiti sve što sam naučio od mojih trenera i to spojiti s proračunom koji je minimalan. Imao sam od koga učiti, a treneri su mi bili znalci u rasponu od Bore Đakovića do Željka Obradovića. Trenirali su me i Repeša i Aco Petrović koje me nije sramota nazvati i pitati.

Tuzlu je napustio 10. listopada 1991., a trenerski se u nju vratio prošlo ljeto.

- Na debiju doživio sam ovacije 3000 ljudi. Malo tko to doživi. I ja sam se iznenadio toplom atmosferom u gradu, prodamo oko 150 godišnjih ulaznica više klase i oko 500 običnih godišnjih karata.

Kaže da ne viče puno na igrače, ali temperamentno proživljava utakmicu.

- Podviknem jedino kada treba dignuti tenziju i razbuditi momčad. Tek sada shvaćam koliko je to složen posao, na koliko detalja trener mora misliti, što kao igrač nisam mogao shvatiti pa mi dođe da posjetim neke bivše trenere i da im se ispričam.

U Večernjakovu izboru košarkaša Mula je prednost dao Bogdanoviću.

- Bojan je pokazao da ima hrabrosti ostati u Europi i nametnuti se u Feneru za vođu momčadi. Simon je igrao odlično za reprezentaciju, njegova je kreativnost došla do izražaja. Planinić je bio sjajan u prvoj polovici 2013., Žorić se izborio za transfer u Obradovićev Fener, dok Tomić igra na vrlo visokoj razini.

Mulaomerovićev izbor:

Bojan Bogdanović (Fenerbahçe) 10

Kruno Simon (Unicaja/Lokomotiv Kuban) 7

Zoran Planinić (Himki/Efes) 5

Luka Žorić (Unicaja/Fenerbahçe) 3

Ante Tomić (Barcelona) 1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije