Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUNI SAMOPOUZDANJA

Hrvatska već idući tjedan nastupa u Davisovu kupu: 'Vjerujemo u četvrtinale'

Zagreb: Kvalifikacije Davis Cupa, Hrvatska - Indija, Marin Čilić - Sumit Nagal
Goran Stanzl/PIXSELL
19.11.2021.
u 15:55

- Spremni smo za početak Davis Cupa te jedva čekamo stići u Torino. Dobro poznajemo oba protivnika, Australiju i Mađarsku.

Kraj teniske sezone rezerviran je za završnicu Davis Cupa, a završni turnir održava se od 25. studenog do 5. prosinca. Hrvatska će svoj prvi meč u Torinu odigrati već u četvrtak, 25. studenog protiv Australije.

Marin Čilić, Nino Serdarušić, Borna Gojo, Nikola Mektić i Mate Pavić snage su koje će predstavljati hrvatski tenis u Torinu. Hrvatska je u skupini D s Mađarskom i Australijom, a ako osvoji prvo mjesto, u četvrtfinalu će, također u Torinu, igrati protiv pobjednika skupine E (Italija, SAD, Kolumbija).

- Žao nam je što Borna Ćorić nije s nama, no veseli smo zbog odlaska u Torino. Želimo Borni brz oporavak i povratak na terene. S ovim sastavom također imamo veliku šansu obzirom na izvrsnu formu Marina Čilića te par broj jedan u svijetu, te s cijelom ekipom i stručnim stožerom koji je uvijek uz nas u pratnji. Vjerujemo da ćemo proći grupu te da dolazimo u četvrtfinale - izjavila je Nikolina Babić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza na konferenciji za medije ususret Davis Cupu održanoj danas u hotelu Hilton Garden Inn Zagreb.

Nikolina Babić odnedavno je izabrana potpredsjednicom organizacije Tennis Europe.

- Veliko je to priznanje i velika šansa za hrvatski teniski savez kako bismo svi zajedno nešto više učinili za Tennis Europe i općenito za europski tenis, mlade igrače te postigli veće mogućosti dolaska novih turnira u Hrvatsku. Bitno je da i juniorski tenis bude u većoj mjeri zapažen te je to dio na kojem će se više raditi.Fokus će biti i na novim programima.

- Posljednje dane proveli smo u pripremi. Nažalost Borna Ćorić zbog ozljede ramena, koja ga već dulje vrijeme muči, neće biti u stanju nastupati na natjecanju. Na njegovo mjesto će ući Nino Serdarušić, uz Marina Čilića i Bornu Gojo. Imamo i najbolji par Nikolu Mektića i Matu Pavića. Sutra ujutro putujemo za Torino gdje ćemo u naredna četiri dana imati treninge. Prvi nastup igramo u četvrtak protiv Australije, a u nedjelju protiv Mađarske. Nadam se da ćemo proći našu grupu te da ćemo u četvrtfinalu zaigrati s pobjednikom grupe koja se također igra u Torinu. To će vjerojatno biti Italija ili SAD - izjavio je Vedran Martić, izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije.

U prvoj fazi natjecanje se održava u šest skupina, a nastavak igranja izborit će šest pobjednika skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Ususret Davis Cup natjecanju Borna Gojo je izjavio:

- Osjećam se super te u dobrom raspoloženju očekujemo prvu skupinu. Dat ćemo sve od sebe te se nadamo najboljem rezultatu. Tamo su već Nikola Mektić i Mate Pavić kako bismo spremni dočekali protivnike koji su kvalitetni igrači u oba tima. Sretni smo jer imamo Marina Čilića koji je u odličnoj formi te najbolji par na svijetu. Drugi bod ćemo se također truditi odigrati što bolje. Mislim da imamo zaista dobre šanse za proći dalje - kazao je Gojo, dok je Nino Serdarušić dodao:

- Spremni smo za početak Davis Cupa te jedva čekamo stići u Torino. Dobro poznajemo oba protivnika, Australiju i Mađarsku. Prije dva tjedna igrao sam protiv Mađara te vjerujem u naš tim i mislim kako možemo ostvariti odlične rezultate.

Hrvatska je do sada osvojila dva Davis Cupa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije