Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.12.2020. u 07:00

Ali, čak ako i ne ponove, ove djevojke su heroine zbog jedne puno važnije stvari. Zbog njih će sada i hrvatske djevojčice imati uzore, zbog njih će sada mnoge nastaviti trenirati rukomet unatoč poteškoćama koje taj sport ima. Ono što su klincima svih ovih godina Balić, Džomba, Metličić, Duvnjak, Cindrić..., curice sada imaju u Ćamili, Tei, Dori, Valentini, Ani, Katarini...

Hrvatske rukometašice u posljednja su dva tjedna izvele ponajveće čudo u povijesti hrvatskog sporta jer od otpisanih neznanki za koje gotovo nitko nije znao prometnule su se u čudesne sportašice koje su cijelu Hrvatsku uspjele “natjerati” na gledanje i uživanje u ženskom rukometu.

Sada više nisu neznanke, sada svi znamo da u reprezentaciji imamo dva para blizanki, da je Ćamila dobri duh reprezentacije, da Dora Krsnik daje asistencije poput Balića, da Tea Pijević svojim obranama izluđuje protivnice, da je izbornik Šoštarić doslovno svoj život posvetio ženskom rukometu.

Sav ovaj put do povijesne bronce Šoštarićeve su djevojke prolazile uz puno prolivenog znoja, uz puno podcjenjivanja, uz brojne poteškoće koje ženski rukomet ima već godinama. I zato neka sad uživaju, zaslužile su, same su se za sve izborile i ovu povijesnu broncu nitko im nikada neće oduzeti. Mi ćemo ih pamtiti po sreći koju su nam dale, po osmijesima s kojima su igrale svaku utakmicu, po zajedništvu koje su svima nama pokazale. I svi skupa nadat ćemo se da takva izdanja mogu opet ponoviti.

Ali, čak ako i ne ponove, ove djevojke su heroine zbog jedne puno važnije stvari. Zbog njih će sada i hrvatske djevojčice imati uzore, zbog njih će sada mnoge nastaviti trenirati rukomet unatoč poteškoćama koje taj sport ima. Ono što su klincima svih ovih godina Balić, Džomba, Metličić, Duvnjak, Cindrić..., curice sada imaju u Ćamili, Tei, Dori, Valentini, Ani, Katarini...

Naše drage brončane, ovih će vas dana boljeti ramena od silnih tapšanja, čut ćete brojna obećanja političara, sigurno će se opet raspravljati i o nužnosti gradnje rukometnog doma koji je vaš trofejni sport već odavno zaslužio. Bez brige, ostat će to samo obećanje... No vi ste navikle na loše uvjete, zato je ovaj vaš uspjeh još grandiozniji. •

Komentara 7

SM
Smola
09:18 22.12.2020.

Do sad djevojčice nisu imale sportske uzore u: Tamari Boroš, Janici Kostelić, Blanki Vlašić, Sandri Jovanović, Sandri Perković, Lisi Stublić/Nemec, Sari Kolak, Ani Šimić, Ani Sršen, Ivi Majoli...? Samo da se baci ljaga na društvo. Čestitam gospon novinar.

HE
Hejterkojimrzisve
08:44 22.12.2020.

Karlo, jako ljepo napisano! Vidi se da imas pojma o temi. Samo nije mi jasno kako su ti dozvolili stampati tako ozbiljan i skroz na mjestu clanak, a da nisi spomenul Ježićkinu frizuru kako joj fino muski stoji, ili zasto Camila ne igra u stiklama, ili kako je trener spaval sa stakorima i jeo travu dok je treniral ...

Avatar Point_of_view
Point_of_view
08:35 22.12.2020.

Ne treba nema rukometni dom i ove izgrađene velike dvorane zjape prazne. Nama treba elementarna infrastruktura. Pristojne školske ili gradske dvorane, s toplom vodom i tuševima. Treneri, koji kuže sport, koji treniraju i naravno nešto novca. Bilo od sponzora, kojii će imati porezne olakšice ako ulažu u sport., bilo od države, gradova, općina... ali sve transparentno i svaka lipa treba proći kroz knjige.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije