Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠNICA HNL-A

Sada i Hajduk navija za Dinamo, evo koji je razlog

U 31. kolu Prve HNL na Maksimiru se sastali Dinamo i Hajduk
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
12.05.2021.
u 07:00

Dinamo mora ići po pobjede i danas, pa onda i protiv Gorice i Šibenika – rekao je Krznar koji će u te tri utakmice pokušati dati priliku i mladim igračima: Šaraniću, Vasilju i Baturini

Nije u našoj ligi ove sezone bilo ‘bezveznih’ utakmica, onih koje nisu posebno važne i ne odlučuju o nečemu, gotovo sve su bile važne u borbi za određene pozicije. A sada, nekoliko kola prije kraja prvenstva, sve je pomalo dramatično. Drame više nema jedino u Dinamu koji je sigurno prvak, u Osijeku koji je sigurno drugi te u Šibeniku koji je osigurao ostanak. Sve ostale utakmice u ovom i sljedećem tjednu za brojne će klubove biti sudbonosne; bilo je tako jučer, a bit će tako i danas.

Dinamo kao novi prvak dočekuje Varaždin kojem gori ‘pod nogama’ i koji bodove spasa mora tražiti i protiv najbolje momčadi lige. Može mu na ruku ići činjenica da su plavi svoj posao obavili, stoga će igrati rasterećeno, a trener Damir Krznar temeljito će promiješati svoje karte i dati priliku igračima koji su dosad manje igrali.

Krznar ubacuje i klince

– Idemo ozbiljno i studiozno protiv Varaždina, ne bi bilo lijepo da sad ‘prolijemo’ sve lijepo što smo dosad napravili. Sigurno će biti rotacija u momčadi, ali pazit ćemo da nam momčad ostane konkurentna i da traži još jednu pobjedu u našoj ligi. Moramo biti ‘fer’ i prema ostalima koji se bore za ostanak, a Dinamo mora ići po pobjede i danas, pa onda i protiv Gorice i Šibenika – rekao je Krznar koji će u te tri utakmice pokušati dati priliku i mladim igračima: Šaraniću, Vasilju i Baturini.

No to može biti i potencijalna opasnost za Varaždin jer ‘friški’ igrači plavih pokušat će se dokazati Krznaru, pokazati da i dalje trebaju biti u svlačionici plavih, pa bi mogli ‘letjeti’ travnjakom. Varaždin je nespretno i nesretno izgubio od Hajduka pogotkom iz jedanaesterca u zadnjim minutama susreta.

– Trebamo zaboraviti utakmicu s Hajdukom. Dinamo je osigurao naslov prvaka, rasterećen je i pun samopouzdanja, dok smo mi opterećeni borbom za ostanak i svaki nam je bod važan. Nadam se da će nas to dodatno mobilizirati i da ćemo odigrati pravu, mušku utakmicu. Sigurno neće biti puno prilika, ali recept je da te šanse koje ćemo imati moramo iskoristiti – rekao je trener Varaždina Zoran Kastel koji zbog kartona ne može računati na Dinka Horkaša, ozlijeđenog Memiju i bolesnog Tkalčića.

U gornjem dijelu tablice vodi se velika borba oko pozicija koje vode u Europu, u kvalifikacije za novu konferencijsku ligu. Među tim ‘borcima’ su Hajduk i Gorica, a baš će te dvije momčadi danas u ‘ring’ na Poljudu.

U tri dosadašnja susreta u prvenstvu Hajduk je uspio protiv Gorice osvojiti samo bod, i to u Gorici gdje je upisao i jedan poraz, a izgubio je i na svom travnjaku s 2:4. I u kupu je kod Gorice dobio ‘tri laka komada’ i ispao. I sad pokušava uhvatiti slamku za Europu, barem to četvrto mjesto, i navijati da Dinamo osvoji kup pa da i ta četvrta pozicija vodi u kvalifikacije za Euro.

Iako je trener Paolo Tramezzani zacijelo fokusiran na današnji sraz s tako neugodnim suparnikom kakav je Gorica, u klubu ima i drugog posla. Talijanski mediji pišu da je sportski direktor Hajduka Nikoličius u Milanu razgovarao s predstavnicima Torina koji žele dovesti stopera bijelih Marija Vuškovića. Imao je Hajduk već ponuda za njega, ali očito nisu bile dovoljno dobre da bi napunile Hajdukovu blagajnu za koju piše da je u minusu.

Gdje će biti Vuškovićeva glava

Ne znamo hoće li glavom Vušković biti u Torinu ili se koncentrirati na Poljud i Goricu, ali jako je potreban Tramezzaniju koji nema na raspolaganju Dimitrova i Mujakića za zadnju liniju, a u Varaždinu je Simić dobio treći žuti karton pa neće biti ni njega u ovoj, za Hajduk, izuzetno važnoj utakmici.

Gorica je u jako dobroj situaciji, na tom trećem mjestu ima sedam bodova više od Rijeke, a osam od Hajduka i već bi danas mogla ‘betonirati’ tu poziciju te bezbrižno odigrati u dva završna kola. Pred današnji susret Gorica je potpisala novi ugovor s Krešimirom Krizmanićem.

– Ovaj ugovor dodatna mi je motivacija i vjetar u leđa, a sretan sam jer je to i dokaz da klub vjeruje u mene. Nadam se da ćemo završiti ovu sezonu kao najbolju do sada i ostvariti cilj koji smo si zacrtali, da izborimo tu Europu – rekao je nakon potpisa ugovora Krizmanić kojeg milimetri dijele od tog željenog cilja. A te milimetre mogu prevaliti već danas.

>> Sve Dinamove titule:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije