Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE SE POJAVIO

Zoran Mamić i službeno postao bjegunac! Slijedi raspisivanje tjeralice

Dinamo i Slaven Belupo sastali se u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa
Marko Prpic/PIXSELL
11.05.2021.
u 09:37

Morao se do ponoći pojaviti u Hrvatskoj kako bi počeo služiti kaznu od četiri godine i osam mjeseci zbog izvlačenja novca iz Dinama.

Zoran Mamić nije se do ponoći 10. svibnja javio u Odjel za dijagnostiku zatvora u Zagrebu te je time službeno postao bjegunac, a tijekom dana će Županijski sud u Zagrebu za njime raspisati tjeralicu, čime će biti u statusu kao i njegov brat Zdravko.

>>> Pogledajte detalje presude braći Mamić:

Naime, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je upravo jučer (10. svibnja) Mamićevu molbu da zatvorsku kaznu izdržava u BiH, čime je odluka o upućivanju bivšeg trenera Dinama u remetinečki zatvor postala pravomoćna i izvršna.

Nakon što se raspiše tjeralica za Zoranom Mamićem, Uskok mora zatražiti da se i njemu sudi u odsutnosti, što će se dostaviti izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Osijeku koji će o tome odlučivati, kazao je za Hinu glasnogovornik osječkog Županijskog suda Miroslav Rožac.

Osječki sud ranije je izvijestio da bi se odbjegli Zoranov brat Zdravko Mamić trebao do 14. svibnja pojaviti u zatvoru u zagrebačkom Remetincu, a u suprotnom će za njim Županijski sud u Osijeku raspisati uhidbeni nalog. Taj je sud za Zdravka Mamića nadležan jer se i otprije zna da je u bijegu, s obzirom na to da je, za razliku od brata, u BiH otišao još prije izricanja nepravomoćne presude.

Na sudu u Osijeku, čija su dvojica sudaca udaljena s dužnosti zbog druženja sa Zdravkom Mamićem, u međuvremenu je počelo i drugo suđenje za izvlačenje novca iz Dinama.

Komentara 26

IS
istina00
10:13 11.05.2021.

ne vjeruje hr "pravosuđu" i želi u bosni odraditi kaznu, što je tu sporno? svatko bi na njegovom mjestu isto napravio!

BR
brandogdjejemarija
09:45 11.05.2021.

Soli na rep !

ZG
Zeljko Grabar
10:57 11.05.2021.

Kad bi osjecko tuzilastvo i pravosudni organi tako brzo procesuirali ratne zlocince i sve one koji su krivi za smrt i zlostavljanje ratnih zarobljenika po srbijanskim logorima boraca i civila te postavljanju zahtijeva za ratnu odstetu od srpske agresije danas danas bi Slavonija bila pravosudni raj u Hrvatskoj i najvjerojatnije investicijski raj a ne mjesto ciji se suci oblace u DInamovom Fan Shopu ili na racun osudjenika odmaraju po ljetovalistima Hrvatske i Arapskih emirata. Ali kakvi su bili u prijasnjoj drzavi gdje su brinuli o pravima genocida nad Donau-Svabima i evangelicima Slavonije, Baranje i srijema takvi su i danas u odnosu na hrvatske branitelje i ostecene u domovinskom ratu. Mamici su upravo ti na kojima se dokazuje pravna drzava i postenje sudbenog ustroja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije