Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADAR - FMP 90:69

Ružić predvodio Zadar u pobjedi nad FMP-om

Tomislav Ružić
Filip Brala/Pixsell
21.11.2009.
u 21:30

Košarkaši Zadra uvjerljivo su pred oko 2500 gledatelja u Krešinom domu pobijedili beogradski FMP 90:69 u devetom kolu NLB lige.

Do pobjede su Zadrani došli lakše nego se očekivali i to zahvaljujući izvrsnoj igri u 1. poluvremenu na kraju kojeg su vodili 49:28. Ključ utakmice bila je odlična igra u obrani momčadi s Višnjika jer Zadrani nisu dopuštali igračima iz Železnika da dolaze do otvorenih šuteva, već su ih usmjeravali na unutarnju igru.

A tamo ih je čekao izvrsni kapetan Tomislav Ružić koji je uz pomoć suigrača riješio većinu opasnih situacija, skakao, ali i u napadu stigao postići važne koševe. Osobito su ubojiti bili igrači trenera Zmage Sagadina s trice kojih su u prvih 20 minuta pogodili čak sedam i to sa 41 posto preciznosti.

Zamjetan doprinos pritom je dao mladi Jure Škifić koji se s pozicije krilnog centra dvaput dobro izvukao na tricu i pogodio. Za Zadrane problema s izrazito mladom beogradskom momčadi, koja je samo 48 sati ranije odigrala za njih važan dvoboj protiv Radničkog kojeg su razvalili sa čak 31 košem prednosti, nije bilo ni u nastavku.

U 23. minuti Car je svojom tricom postavio 55:30, a iako je FMP nekoliko minuta kasnije zaostatak spustio na samo 18 koševa, prave opasnosti nije bilo. U završnici su zaigrali i najmlađi zadarski košarkaši pa je tako nakon trice Ivana Batura u 39. minuti na semaforu zasvjetlilo 89:62.


Trener Zadra Zmago Sagadin kazao je nakon susreta:

- Utakmica je riješena u 1. poluvremenu koje smo odigrali briljantno, no jasno je da takav ritam nismo bili u stanju držati svih 40 minuta. Od početka smo suparniku oduzeli tricu te smo usmjerili igru po dubini i to je tbio pravi Zadar. A kad smo već stekli 20 koševa prednosti, nestalo je naše dotadašnje preciznosti.

Strateg FMP-a Vlado Đurović:

- Pobjednik je odlučen nakon samo pet, šest minuta kada su se moji igrači predali. U četvrtak smo protiv Radničkog igrali za nas važnu utakmicu, tako da se za Zadar nismo stigli pripremiti. No Zadrani su u svojoj dvorani vrlo jaki, gađaju tricu s vrlo visokim postotkom, dok su nama u obje utakmice nedostajali virozni centri, reprezentativac Raduljica i Musli. Zadar je u svim segmentima bio bolji, a osobito u skoku. Moja je momčad mlada i mi ćemo opstanak tražiti u utakmicama protiv slabijih suparnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije