Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL

Ruski sportaš ima rak kože i bori se za život. Poljaci ga žele otjerati: 'Neka te Putin izliječi'

telegram
23.02.2023.
u 10:05

Rus, koji ima petomjesečnu kćer, morao je odustati od utrka i predstoji mu doživotna borba da izbjegne amputaciju lijeve noge jer bi se rak mogao proširiti na druge dijelove tijela

Poznati poljski motociklist Jan Krzystyniak pozvao je na protjerivanje svog kolege iz Rusije Andreja Kudryashova , iako boluje od raka kože. Oružani sukob između Rusije i Ukrajine imao je utjecaja na cijeli svijet , a posebno na Poljsku, koja je od prvog dana jasno podržavala Ukrajince. Tako je Jan Krzystyniak, na zgražanje domaće javnosti, prosvjedovao što Poljaci i domaći speedway savez skupljaju novčanu pomoć za Ruse.

- On je državljanin Rusije. Neka Rusi odgovaraju za njega. Sada ne moramo birati tko je dobar, a tko loš. Za mene je on Rus, a prema svima iz Rusije se odnosim jednako - rekao je Jan Krzystyniak za poljski portal Sport i nastavio:

- Mora se vratiti u Rusiju. Tamo treba potražiti pomoć i podršku. Možda mu Vladimir Putin pomogne.

Foto: Crvena zvezda.com / Youtube screenshot

Obojica su se proslavila u speedwayu. Jan Krzystyniak (64) bio je deveterostruki prvak Poljske u ovom zahtjevnom motosportu. Danas gostuje na televiziji kao analitičar, u emisijama vezanim uz taj sport. Andrej Kudryashov (31) bio je perspektivan mladi vozač speedwaya sa zapaženim rezultatima na svjetskim i europskim prvenstvima. S reprezentacijom Rusije osvojio je brončanu medalju. Početkom 2023. najavio je povlačenje iz spidveja jer se bori s rakom kože.

Ruski sportaš ima rusku i poljsku putovnicu. U Poljskoj živi gotovo 15 godina, a po zakonu ima pravo na besplatno liječenje. Od 2017. godine bori se s agresivnim rakom kože. Tumor mu je kirurški odstranjen u studenom 2021., ali se vratio u veljači 2022. pa je nesretni motociklist podvrgnut kemoterapiji uz velike bolove.

 

.

Komentara 2

ST
stomiovotreba
10:42 23.02.2023.

Bas su gadovi ti Poljaci.

DU
Deleted user
16:43 23.02.2023.

Ovi poljski katolibani su zlonamjerno stado, sramote normalne Poljake..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije