Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG PODMIĆIVANJa

Rusi traže FIFA-inu akciju protiv Engleskoga nogometnog saveza

Sorokin
AFP
17.05.2010.
u 12:47

Lord Triesman (66), predsjednik Engleskoga nogometnog saveza, kao i engleske inicijative za dobivanje SP-a 2018. godine, podnio je ostavku na sve funkcije u nedjelju poslijepodne nakon neviđenog skandala.

Mail on Sunday objavio je transkripte njegovih razgovora s neimenovanim dužnosnikom Engleskoga nogometnog saveza (FA), u kojima je optužio kolege iz španjolskoga i ruskog saveza za nogometni komplot: Rusi bi se, zaključuje se iz transkripta, založili za podmićivanje sudaca koji bi tijekom Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi sudili utakmice španjolskoj reprezentaciji, dok bi im Španjolci zauzvrat povlačenjem vlastite kandidature i lobiranjem kod prijateljskih saveza olakšali proces dobivanja domaćinstva Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Španjolci su inače, zajedno s Portugalom, baš kao i Englezi, konkurenti Rusima za dobivanje domaćinstva.

Engleski inicijativni odbor za dobivanje domaćinstva službenim se pismom ispričao kolegama iz Španjolske i Rusije, a Triesman je pod pritiskom medija i nogometne javnosti u Britaniji podnio neopozivu ostavku na sve dužnosti zbog navedenog skandala.

Tu problemima Engleza neće biti kraj, jer su se, zasad samo iz Rusije, oglasili sa zahtjevom prema Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) za procesuiranje FA-a.

- Nije prvi put da čujemo nešto tako apsurdno usmjereno direktno protiv nas. To je, međutim, znak da idemo pravim smjerom i da kvaliteta naše ponude ne ostavlja protivnicima alternative osim boriti se protiv nje apsurdnim navodima – rekao je voditelj ruskog projekta za dobivanje organizacije SP-a Aleksej Sorokin, pozvavši pritom FIFA-u na hitno djelovanje.

Iz Španjolske su, u međuvremenu, stigle pomirljivije premda jednako iznenađene reakcije:

- Ne vjerujem da je gospodin Triesman rekao nešto poput toga. On se, kao i njegov FA, uvijek ponašao gospodski. Zbog toga smo s njima imali odnos koji bih mogao opisati samo superlativima – rekao je Jorge Perez Arias iz Španjolskoga nogometnog saveza zaključivši:

- Ideja da bi Španjolska pokušavala podmititi suce na Svjetskom prvenstvu je, naravno, smiješna.

Komentara 2

PE
petracan
14:08 17.05.2010.

Ah , to je kuhinja , a klopa smrdi da te bog sačuva , a kaj je najgore , nezna se ko koga !!!!!!!!!!

EU
EUPatriot
16:56 17.05.2010.

Rusi traže FIFA-inu akciju protiv Engleskoga nogometnog saveza jer smatraju da su Englezi na laki način otišli da SP 2010 i uzto napucali 9 golova u mrežu vatrenih dok je Rusija posle zaostatka za Njemačkom naletjela na snažan EU torpedo iz Slovenije..Rusima nije jasno zašto su se morali mučiti sa dečkima sa zelene strane Alpa kada su se mogli nadavati golova da su igrali sa kockastim zapadnim balkancima..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije