Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLAĐI KARABATIĆ:

Očekivao sam da ćemo puno teže pobijediti Hrvate, ne znam što im se dogodilo

Luka Karabatić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
24.01.2016.
u 09:02

'Možda im je Omeyer bio ponovno nesavladiva prepreka pa su se brzo predali. Mi smo dva dana dobro analizirali kako i što igra Hrvatska.'

Igrači Hrvatske ni sami ne znaju što se dogodilo. Francuski rukometaši su poput brzog vlaka prolazili kroz našu obranu. I umjesto da ih dobro nalupamo u obrani, igrali smo tako kao da smo pazili da ih slučajno ne ozlijedimo. Nismo vidjeli nijedan muški start, samo smo vidjeli nemoćno povlačenje za dres koje su suci redovito kažnjavali isključenjima. A kada Francuzi nakon utakmice odlaze u svlačionici bez bolnih grimasa, onda se zna koliko je sati.

Marić i Mamić bez pogotka

- Ovako na prvu zaista ne znam što bih pametno rekao. Moram pogledati utakmicu, vidjeti gdje smo to pogriješili – rekao je Marko Mamić koji prvi put nije počeo utakmicu i koji se prvi put na Europskom prvenstvu nije upisao među strijelce.

Jakov Gojun trebao je biti stup naše obrane.

- Uh, nigdje nas nije bilo. Kao da smo prespavali cijelu utakmicu. Nije bilo pokretljivosti u obrani kao na prethodne dvije utakmice. Kada je poluvrijeme završilo sa šest razlike kao da više ni sami nismo vjerovali u nekakav preokret – istaknuo je Gojun.

Bez pogotka je prvi put ostao i Marino Marić, naš prvi kružni napadač. Do njega na crtu ovoga puta lopte nikako nisu dolazile.

- Istina, nisu dolazile jer su oni igrali sjajnu obranu. A mi smo našu obranu ponovno, baš kao protiv Norveške, raširili pa su Francuzi prelagano dolazili do stopostotne situacije za pogodak. Ili je njihov čovjek bio sam na krilu, a tu mislim na Abaloa ili na crti gdje su ordinirali mlađi Karabatić i Sorhaindo. Trebali smo biti puno, puno agresivniji u obrani – rekao je Marić.

Domagoj Duvnjak je priznao:

- Svi, od prvog do zadnjeg igrača, nismo bili pravi. Svaki put kada izgubimo od Francuza izgubimo po istom scenariju. Što je najgore sve te njihove akcije gledali smo na videu i znali smo kako će igrati. Oni su fizički jači od nas, njihovi kružni napadači ili bi se izgurali za poziciju odakle su postizali pogotke ili je bio sedmerac i isključenje. Nismo imali brzu igru, mislim da smo ih iskontrirali tek na kraju kad je sve bilo gotovo – istaknuo je Duvnjak.

Francuska kao da ne leži u posljednje vrijeme ni Ivanu Čupiću. Nije uspio svladali Omeyera niti jednom, pa čak niti iz sedmerca.

– Ovim porazom turnir još nije završio za nas. Imamo tri dana da se pripremimo za Poljsku i da ih pokušamo pobijediti. Bit će puna dvorana i bit će gušt igrati. Bez obzira kako na kraju završili na europskom prvenstvu ovo je sve ulaganje u budućnost. Nemamo za čime žaliti. Samo da se nitko ne ozlijedi do kraja europskog prvenstva – rekao je Ivan Čupić.

Luka Karabatić imao je stopostotni učinak protiv Hrvatske – tri pogotka iz tri pokušaja.

– Očekivao sam puno, puno težu utakmicu. Pogotovo jer je Hrvatska igrala jako dobro prethodne dvije utakmice. Ne znam što im se dogodilo. Možda im je Omeyer bio ponovno nesavladiva prepreka pa su se brzo predali. Mi smo dva dana dobro analizirali kako i što igra Hrvatska. I dobro smo sve upamtili, zar ne? – istaknuo je Luka.

Karabatić dolazi u Zagreb

Ove sezone igrate sjajno u PSG-u?

- U reprezentaciji dijelim minutažu sa Sorhaindom, a u klubu igram cijelu utakmicu. Drago mi je da mi Onesta daje sve više prilike u napadu, a ne samo u obrani - naglasio je.

Uskoro će u Zagreb...

- Da, igramo 10. veljače s PPD Zagrebom u Ligi prvaka. Jedva čekam zaigrati pred punom Arenom – zaključio je Nikolin brat.

"Plinari" s nabrijanim Veselinom Vujovićem sigurno neće ovako mekano dočekati gospodu iz Pariza. Poznavajući Vuju, bit će to prava borba.

>> Francuzi očitali lekciju blijedoj Hrvatskoj, zabio nam i Omeyer!

>> Nismo se predali, a izgubili smo zbog lošeg otvaranja utakmice

>> Pogledajte gol koji nam je zabio 'neuništivi' Omeyer

Komentara 10

UK
uvik.kontra
09:27 24.01.2016.

Problem hrvatskog sporta su neiskusni protezirani treneri! Ajde zamislite umjesto babica i tucka,vujovica i rudica!?

UN
unbekant
14:22 24.01.2016.

Jednostavno,Francuska ni je Islan,a pogotovu ne Makedonija,razlika je vise nego ocita..................

Avatar Pavel ic
Pavel ic
10:01 24.01.2016.

svaka obrana golmana jaca obranu.ipak francuzi su mrcine i jednostavno nemamo snage protiv njih jer su tijelesno jaci.docice ponovno nase vrijeme.mislim da smo pogrijesili u pomladivanju repke tesko je s mladim odvojit prvenstvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije