Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKO PRVENSTVO

Francuzi očitali lekciju blijedoj Hrvatskoj, zabio nam i Omeyer!

Francuska - Hrvatska
Foto: facebook.com/Hrvatski.rukometni.savez
1/8
23.01.2016.
u 19:50

Današnji poraz najveći je u povijesti utakmica protiv Francuske. Dosad je najteži bio onaj s Europskog prvenstva 2006. godine u Švicarskoj, kada smo u polufinalu predvođeni Linom Červarom izgubili sa 23:29.

Hrvatski rukometaši izgubili su od Francuske (24:32) i izgubili šanse za prolazak u polufinale Europskog prvenstva. Iako su naši igrači uoči utakmice najavljivali “imamo igru za Francuze, nismo slabiji od njih”, ništa od tih riječi nisu potvrdili na parketu. Poveli su naši 1:0 i 3:2, ali nažalost to su bila i jedina vodstva na utakmici. Francuzi su tada ubacili u brzinu više, ubrzo poveli 9:6, a do kraja poluvremena samo su povećavali prednost, te na odmor otišli s velikom prednošću 16:10.

- Nedostaje nam energije, prestatični ste, niste napravili niti jedan prekršaj - grmio je hrvatski izbornik Željko Babić u 20. minuti utakmice.

Bili u minusu i 11 golova

Kako su naši igrali u obrani najbolje potvrđuje da je prvu obranu Stevanović upisao tek u 22. minuti. Ono što je najgore, rezultat 16:10 na kraju prvog poluvremena još je i bio dobar u odnosu na ono što smo odigrali. Nije funkcionirao napad, a obrana je bila još gora. Izgledalo je ako da naši igraju bez potrebne žestine i volje. Nažalost, ni u drugom poluvremenu ništa se nije promijenilo.

S tri početna gola trikolori su otišli na 19:10, i tu je bio kraj neizvjesnosti. Našima je tada postalo jasno da šanse za pobjedu više nemaju, već da se moraju pokušati koncentrirati da ne dožive katastrofu.

Nažalost, Francuzi se nisu opuštali sve do zadnjih 10 minuta, kada su naši minus od 11 razlike spustili na koliko toliko podnošljivih osam razlike. Na kraju je na semaforu pisalo 24:32.

Za francuskog vratara Thierryja Omeyera opet nismo imali rješenja, našim igračima tresle su se ruke kada su bili pred njegovim vratima. A u 58. minuti Omeyer nam je uspio čak i zabiti, s gola na gol.

Francuzi više na parketu nemaju majstora obrane Didiera Dinarta, no nažalost imali su ga jučer na klupi, kao Onestina pomoćnika. A obranu je Dinart sjajno posložio, protiv nje naši igrači sinoć nisu imali rješenja.

– Ne mogu objasniti što se našima dogodilo, zašto su bili u tolikom grču. Kao da su se bojali Francuza. Ali najviše me žalosti što naši uopće nisu pokazali potrebnu agresivnost, a bez toga ne ide u tako velikoj utakmici – rekao je Zlatko Saračević i dodao:

– Od njihovih glavnih osam igrača, sedmorica imaju 30 i više godina. No, svejedno su nas potpuno nadtrčali. Iskreno, ova naša momčad još puno mora papati da bi dobila Francuze.

Od rukometnog klasika Francuske i Hrvatske nažalost nismo vidjeli ništa. Visoke pobjede protiv Islanda i Makedonije očito su nas sve zavarale, realnost je da su to bile reprezentacije drugoga ranga. A kada naši nalete na ozbiljnu reprezentaciju poput Francuske, aktualnog olimpijskog i svjetskog prvaka, doživimo debakl. I izgledamo kao drugorazredna momčad.

Najteži poraz protiv Francuza

A današnji poraz najveći je u povijesti utakmica protiv Francuske. Dosad je najteži bio onaj s Europskog prvenstva 2006. godine u Švicarskoj, kada smo u polufinalu predvođeni Linom Červarom izgubili sa 23:29.

>> Nismo se predali, a izgubili smo zbog lošeg otvaranja utakmice

>> Lino Červar: Zalažem se za trećeg suca na parketu

Komentara 105

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
18:58 23.01.2016.

Uvijek je hrvatska repka umorna, ovaj kopljar po već viđenom postupku baca lopte po gledalištu, a francuzi nisu umorni iako su odigrali jednak broj utakmica kao i mi. Prvi pravi protivnik i mi se raspali na sastavne djelove, strašno.

DU
Deleted user
19:21 23.01.2016.

A zasto mi igramno s vratarima uopce????? Bolje bi bilo da igramo s 7 igraca bez vratara kada ionako ne brane nista???

Avatar sizif
sizif
19:38 23.01.2016.

Ipak su Francuzi jedna druga planeta za nas. Kazem to bez gorcine. To je realnost. A nasim momcima svaka cast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije