Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lucky losers

Rukometaši Nexea u drami izgubili od Ukrajinaca, ali čudom osigurali plasman u četvrtfinale

Nexe i Motor Zaporožje sastali se u 8. kolu SEHA lige
Davor Javorovic/PIXSELL
28.03.2023.
u 20:54

Uslijedila je prava drama. Motor je minutu i pol prije kraja imao 29-26 i napad za +4. No, izgubili su loptu, a u kontri je Tomislav Severac zabio za 27-29 i veliko slavlje domaćih igrača.

Rukometaši Nexea izborili su plasman u četvrtfinale EHF Europske lige nakon što su u uzvratnom susretu osmine finala u Našicama izgubili od ukrajinskog Motora sa 27-29, međutim obranili su četiri gola prednosti iz prve utakmice u kojoj su slavili sa 27-23. S pravom je trener "Gromova" Branko Tamše upozoravao kako još ništa nije gotovo nakon što je Nexe u prvom susretu u Dusseldorfu porazio ukrajinski Motor iz Zaporožja sa 27-23.

Gosti su u uzvratnom ogledu u sportskoj dvorani Osnovne škole kralja Tomislava bili na rubu prolaza, u nekoliko navrata vodili su i osam razlike, ali su Našičani nakon velike drame upisali "slatki" poraz s dva gola razlike što je bilo dovoljno za prolaz.

Loše je krenulo za Nexe. Gosti su poveli 2-0, zatim 5-2, u 16. minuti su imali +4 (8-4), a dvije minute kasnije i pet razlike (9-4). Nexe je uspio smanjiti na dva gola zaostatka (7-9), no uslijedila je nova serija Ukrajinaca koji su do konca poluvremena pobjegli na velikih 16-9.

Na otvaranju drugog dijela Motor je poveo i s osam razlike (18-10), a gosti su +8 imali u još četiri navrata (19-11, 20-12, 21-13, 23-15). Međutim, uslijedio je veliki povratak Nexea koji se 13 minuta prije kraja približio na četiri gola minusa (20-24).

Našička serija je prekinuta gostujućim pogotkom za 25-20, no uzvratio je domaćin s nova tri gola i u posljednjih 10 minuta Nexe je ušao s dva gola zaostatka (23-25) što je bio rezultat koji je hrvatskom sastavu osiguravao prolaz.

Uslijedila je prava drama. Motor je minutu i pol prije kraja imao 29-26 i napad za +4. No, izgubili su loptu, a u kontri je Tomislav Severac zabio za 27-29 i veliko slavlje domaćih igrača.

Kod Nexea najefikasniji su bili Severec s osam golova, te Marin Jelinić s pet golova, dok je Janko Kević zabio tri gola. Odličan je bio i Dominik Kuzmanović sa 10 obrana.

Na suprotnoj strani Ihor Turčenko je zabio sedam golova, Eduard Kravčenko je dodao šest golova, dok je Genadi Komok imao 13 obrana.

>> VIDEO: Otkriveno kako se dogodila razmjena brojeva među vatrenima. Sve je počelo je na zahtjev Perišića

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije