Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Rukomet na štihu: Arena otvara vrata, kulminacija u siječnju

23.09.2017.
u 16:32

Očekujem velik fanatizam svojih igrača, kaže trener Kasim Kamenica uoči večerašnje utakmice (20 sati) protiv Pick Szegeda.

Utakmicom 2. kola protiv Pick Szegeda (20 sati) u Areni Zagreb, dvorani s rekordnom posjetom u natjecanju prošlih sezona, nastavlja se Liga prvaka, ali i počinje zapravo duga rukometna jesen koja bi trebala stvoriti ozračje i najaviti veliki spektakl – Europsko prvenstvo u našoj zemlji.

Siječanj će iz više razloga za nas biti kulminacija sezone i zato bi dobro bilo da zagrebaši skupe što više bodova u izazovnoj skupini s europskim prvakom Vardarom te redom nakon toga Barcelonom, Löwenom, Nantesom, Wislom, Kristianstadom (28:28) i današnjim suparnikom iz Mađarske.

Horvat: Jači smo nego lani

Kakav je sad PPD Zagreb, pitaju kibici kojima je dvorana u Podsusedu predaleko, ali im je naša najveća nadohvat, pa eto prilike uvjeriti se uživo.

– U odnosu na lani? Sa Žarkom Markovićem smo dosta dobili, a falit će nam sada ozlijeđeni Bičanić i Pavlović u rotaciji na vanjskim pozicijama. Kad bismo svi bili zdravi, bili bismo jači nego lani – rekao je u najavi utakmice kapetan Zlatko Horvat koji je cijeli život u klubu, pa bi jedini mogao napraviti i tablicu svih Zagrebovih momčadi u kojima je igrao.

Na spomenute ozljede osvrnuo se i trener.

– Neke su mi, moram reći, neshvatljive, neke čak nisu ni sportske. Morat ćemo kao klub postaviti se kako ćemo ubuduće rješavati te izostanke – kaže Kasim Kamenica koji sigurno neće zbog nižeg budžeta u odnosu na ostale u elitnom društvu unaprijed položiti oružje.

Eh, taj budžet, o tome svugdje i stalno slušamo i zato su glavna pitanja jesmo li mi baš zadnja bokčija Europe i jesu li samo Slovenci sada pretplaćeni na sportske senzacije? Kamenica je u karijeri imao čudesnih pothvata poput onog kad je ljubljanske Prule odveo u polufinale Lige prvaka, samo je bitno da klub čvrsto stane iza njega kad ne ide jer još jednu sezonu s tri promjene trenera PPD Zagreb bi teško preživio.

– Naša je forma sada nepoznanica, potpuno sam nezadovoljan s po jednim bodom protiv Kristianstada i Celja u SEHA ligi jer smo vodili. Očekujem veći fanatizam u subotu jer je u pitanju jači suparnik pred našom publikom. Očekujem i punu kooperativnost ekipe, da se usvoje nove navike. Ne moraju uvijek stariji igrači počinjati utakmicu. Ne zaboravite i da mi moramo proizvoditi igrače i juriti rezultat, a to je paralelno težak posao koji traži razumijevanje sa svih strana.

Malo o današnjem suparnicima iz Segedina...

– Imaju dvije podjednako dobre obrane, što zahtijeva punu taktičku disciplinu, a svi su im igrači zdravi – kaže Kamenica, a Horvat dodaje:

– Jedan su od kandidata za Final Four, u rosteru imaju po 2-3 igrača za svaku poziciju, a obrana im je dosta komplicirana za razbijanje. No, na muci se poznaju junaci.

Rukomet za bolje raspoloženje

Od naših Pick više nema Obranovića, ali još su u kadru Buntić, Šego i Blažević, od Slovenaca Šoštarič, Skube i Gaber. Odličan je i trener Pastor. Bit će zanimljivo večeras, kao i cijele jeseni uostalom. Košarka nam je još jednom tresnula o pod, nogomet pliva između crne kronike, poslovnog dnevnika i vremenske prognoze pa bi rukometaši trebali biti na štihu.

I vaterpolisti, naravno. No, ako naslijede neke bolesti od navedenih, onda ništa od svega. Nije bez razloga Kamenica govorio o fanatizmu. Novi igrači samo trebaju pratiti energiju i emociju koju kapetan Horvat unosi u te utakmice. Već šesnaestu sezonu, svaka čast!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije