Naslovnica Sport Košarka

Rudež u Ciboni: Nisam došao zbog reprezentacije

Po principu "ugodno s korisnim" u Cibonu je došao još jedan košarkaški kapitalac.
06. srpnja 2011. u 17:56 1 komentara 26 prikaza
'04.12.2010.,dvorana Sutinska vrela,Zagreb - NLB liga, 10. kolo, KK Cedevita - CEZ Nymburk.Damjan Rudez.Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
Foto: 'Marko Prpic/PIXSELL'

Nakon što je dogovoren dolazak Gorana Sutona, pod toranj je doveden Damjan Rudež. Dogovor o produljenju s Cedevitom zapeo je na financijama, vukovi nisu dugo čekali da ojačaju svoj čopor, a Joke Vranković tako je dobio još jednog reprezentativca pod izravnu pasku.

- Nisam za Cibonu potpisao da bih lakše izborio mjesto u reprezentaciji, na to nisam računao - rekao je Rudež na predstavljanju.

Iako živi na samo nekoliko minuta hoda od Draženova doma, 25-godišnji krilni igrač dosad ga je stalno zaobilazio. Bio je u Zrinjevcu, Oostendeu, Splitu, Olimpiji te u Podsusedu.

- Cijelo sam djetinjstvo proveo na utakmicama Cibone i, evo, iz četvrtog pokušaja došao tu.

Prije godinu dana, na takvo što ne bi ni u ludilu pomislio. Cibona danas pliva uzvodno, još nije stigla na vrh slapa, no ne brine.

- Sviđa mi se novi projekt Cibone, iako je dolazak možda i rizik, vjerujem da sam napravio odličan potez - istaknuo je Rudež i priznao:

- I ja sam vjerovao da ću ostati u Cedeviti, no nismo se našli.

S bivšim je klubom igrao u završnici Eurokupa, s novim će u kvalifikacije za Euroligu, dobivene na kartu tradicije.

- Bez obzira na sve probleme, Cibona je i dalje najveći hrvatski klub - zaključio je Rudež, a osim njegova transfera, s Cedevitom je još prije dogovoren transfer Hrvoja Kovačevića.

Direktor Antunović potvrdio je kako je to kraj priče s domaćim košarkašima te najavio da se klub okreće strancima.

Filmushka
PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    Rudež u Ciboni: Nisam došao zbog reprezentacije nego zbog toga jer je Cibona odlično posložen klub gdje sve štima i redovito stižu plata i rate ugovora...