Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cibalia

Rubić: Znam da bez muke nema uspjeha

28.09.2017.
u 08:33

U momčad je stiglo dosta novih igrača. No, svi smo se brzo sprijateljili i postali smo prava klapa. Važno je da momčad stalno raste kroz sezonu. - Počeo je Petar

Petar Rubić (19) jedan je od mladih igrača na koje u Cibaliji ozbiljno računaju. Lijevi bočni, kažu u Vinkovcima, ima sve što je potrebno za ozbiljan nogomet. Njegova nogometna priča počela je prije desetak godina nuštarskoj Nosteriji, odakle je nakon dvije godine odlučio probati u Cibaliji.Lani je odigrao nekoliko prvoligaških utakmica, protiv najboljih momčadi u ligi. Ove sezone standardan je kod Mladena Bartolovića. Kakvo je ozračje u klubu?

- U momčad je stiglo dosta novih igrača. No, svi smo se brzo sprijateljili i postali smo prava klapa. Važno je da momčad stalno raste kroz sezonu. - Počeo je Petar.

Ovo bi trebala biti sezona njegove afirmacije u prvoj ligi.

- Lani mi je trener Mladen Bartolović dao da zaigram neke utakmice, no borili smo se za ostanak i logično je da su neki iskusniji igrači imali prednost. Kako od ove sezone igram na mjestu Tomislava Čuljka, koji je otišao u Istru, moram opravdati trenerovo povjerenje. Lani sam skupljao teorijsko znanje. Ove sezone se moram dokazati.

Kako mu je raditi s Bartolovićem?

- Vodio me i kroz juniorski staž. S njim smo bili jesenski prvaci, ispred Dinama, Rijeke... Bio sam sretan kada sam saznao da će preuzeti prvu momčad, jer s njim imam sjajnu komunikaciju. On zna kako momčad diše, budući da je i sam još donedavno bio igrač.

Pozicija na lijevoj strani, s ofenzivnim zadaćama, Rubiću najviše odgovara?

- U mlađim kategorijama neko sam vrijeme igrao poziciju lijevog krila, ali ubrzo sam se premjestio na lijevog bočno i pronašao se na toj poziciji.

O ambicijama u perspektivi kaže:

- Ne želim srljati i pričati o budućnosti, želim se fokusirati na sadašnjost i dati sve od sebe kako bih se afirmirao i kako bih jednog dana imao priznatu karijeru.

S obzirom na filozofiju koja podrazumijeva rad i odricanje, logično je da ima jednog uzora.

- Najdraži nogometaš i uzor mi je Cristiano Ronaldo. Ne zbog novca i slave, nego zato što je svoj nogometni status ostvario napornim trudom i radom i ostvario veliku karijeru.

Ima li neke druge hobije?

- Nemam nekih posebnih hobija pošto sam zauzet svakodnevnim treninzima, ali često se zna pronaći vremena za neke od meni dragih aktivnosti poput igranja igrica playstationa ili rekreativnog sporta. - zaključio je Rubić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije