Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Juventusova zvijezda

Ronaldov fenomen: Ima 34, a tijelo mu je kao u 23-godišnjaka

Mario Mandžukić i Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
03.03.2019.
u 17:45

Juventusu je Ronaldov dolazak jako pomogao, Stara dama vodi u talijanskom prvenstvu s 13 bodova prednosti u odnosu na Napoli

Majci Mariji Dolores (64) koju obožava vratio se rak dojke, bori se s opakom bolešću. U SAD-u su protiv njega podignute optužbe za silovanje te se traži da preda DNA uzorak.

Kao porezni dužnik stalno je pod nadzorom, a traži se da španjolskim fiskalcima plati 3,5 milijuna eura. Ali kad izađe na teren, Cristiano Ronaldo (34) zaboravlja na sve te probleme. U dosad odigrane 32 utakmice za Juventus portugalski je superstar upisao 21 gol i 12 asistencija.

>> Pogledajte video: Mandžukić i Ronaldo ubojiti tandem

Nekad kao prva špica, a nekad kao lijevo krilo. Kako mu to uspijeva u 35. godini? Jednostavno rečeno – bjesomučnom opsjednutošću. Ronaldo se svojevoljno podvrgnuo trenažnom programu koji bi njegovo tijelo još godinama trebao održavati mladim.

Najbrži sprint SP-a

– Moje je tijelo na razini 23-godišnjaka – pohvalio se nedavno 34-godišnji Portugalac koji nakon svake utakmice pliva, ide u hladnu komoru, jede hranu isključivo bez šećera i praktički posve izbjegava alkohol. I djeluje! Tako je, primjerice, na SP-u 2018. u Rusiji pobijedio na – brzinomjeru! Naime, od svih 738 igrača koji su nastupili na SP-u Ronaldo je zabilježio najbrži sprint jer je na jednoj utakmici trčao 34 km/h. Usporedbe radi: najbrži sprint Lea Messija (31) nije bio brži od 25 kilometara na sat.

Juventusu je Ronaldov dolazak jako pomogao, Stara dama vodi u talijanskom prvenstvu s 13 bodova prednosti u odnosu na Napoli. Osmi naslov prvaka Italije u nizu već sada je samo stvar formalnosti. Dobrim dijelom zahvaljujući Portugalcu.

– Ovo je najbolja momčad u kojoj sam do sada igrao – izjavio je Ronaldo s očitom namjerom da bocne bivši klub s kojim je osvojio četiri naslova prvaka Europe.

U osmini finala Lige prvaka Ronaldo je u prvoj utakmici gostovao baš u gradu u kojem je proveo devet čudesnih sezona, samo u dresu Reala. Atlético Madrid pobijedio je s 2:0 i potvrdio ono što se znalo i prije dvoboja – da je za Juve najteža moguća prepreka na putu do finala i toliko željenog trijumfa koji mu je pobjegao u posljednja dva finala, baš protiv španjolskih klubova.

Mario Mandžukić i Cristiano Ronaldo
1/5

Ronaldo je tom cilju podredio baš sve. Kad je prelazio iz Reala u Juventus, posebno mu je važno bilo da njegova nova kuća u Torinu ima natkriveni bazen.

I nije baš da je pritom planirao u prvom redu brčkati se sa svoje četvero djece (s tri različite žene): Cristianom Juniorom, kćeri Alanom Martinom (1) i blizancima Mateom i Evom Mariom. Ne. Ronaldu je bazen potreban za barem pola sata rasplivavanja nakon svake utakmice.

Vježba i na putovanjima

I to za prsno plivanje, jer ono podjednako opušta i učvršćuje mišiće. Redovito obilazi i hladnu komoru da bi u njoj na temperaturama od -160 do -200 opustio mišiće i istovremeno ojačao svoj obrambeni sustav. S tim je ritualom počeo nakon što je pročitao da Bayernova zvijezda Franck Ribery (35) takvom hladnom terapijom pokušava ublažiti posljedice starenja.

Ronaldo je 185 centimetara visok i 84 kilograma težak. Udio tjelesne masti iznosi mu svega sedam posto, a kod profesionalnih se nogometaša smatra dobrim ako je taj omjer između 10 i 11 posto. Ali on time nije zadovoljan.

Njegov sunarodnjak Antonio Gaspar već je godinama njegov kondicijski trener. Njegov je kredo jednostavan: veliki rezultati traže velika ulaganja. Tako Ronaldo tjedno odradi i 1000 čučnjeva, a tu normu ispuni čak i u tjednima kad mora na putovanja, kad ima utakmice ili je na pripremama. Sve za titule, golove, pobjede i – vječnu mladost!

Cijeli tekst pročitajte u novom MAX-u.

Komentara 7

ZA
ZAZ
05:02 04.03.2019.

Ima samo jednu nesrecu, rodio se u isto vrijeme kad igra Messi. Ronaldo je dokaz da se radom moze puno ali instinkt ne mozes kupiti, nauciti, istrenirati... Messi je Albert Einstein u nogometu....

Avatar scubacro
scubacro
18:17 03.03.2019.

...to je on sam izjavio, ili je znanstveno dokazano....he he he... htio bih link na tu temu o starackoj mladosti...ili je samo osobni dojam da se ronaldo osjeca i ponasa kao klinac...

BA
batman
21:38 03.03.2019.

Naj naj ikada..sorry Lessi.👅👅👅👅

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije