Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA PEPEA REINE Liverpoolov vratar otkriva uzrok promašaja

Ronaldo je promijenio stranu u krivi trenutak

spo_ronaldo_tx.jpg
import
24.04.2008.
u 21:18

Ako je Cristianu Ronaldu uzor u izvođenju kaznenih udaraca David Beckham, onda mu biranje uzora i nije jača strana. Jer, kad je Portugalac promašio kazneni udarac u drugoj minuti prve polufinalne utakmice Lige prvaka protiv Barcelone, navijačima Manchester Uniteda pred očima se ukazao - David Beckham!

I njegov veliki promašaj s bijele točke 2004. godine u četvrtfinalu Europskog prvenstva protiv domaćina Portugala koji je Engleze poslao kući.
Doduše, Beckhamov udarac je išao dobra dva metra iznad vratnice, Portugalčev tek nekoliko centimetara pored. Zanimljivo, Cristiano Ronaldo je i na toj utakmici pucao jedanaesterac, no tad je zabio.

Skupa promjena strane
Sol na ranu Manchester Unitedu nije propustio utrljati Liverpoolov vratar Pepe Reina koji tvrdi da zna uzrok Ronaldova promašaja.
- Cristiano svoje udarce s bijele točke izvodi oštro u vratarev desni donji kut, ovaj je put pucao u gornji lijevi kut. Zato je i promašio! - ispalio je Reina, koji se proslavio baš po obranama udaraca s bijele točke.

Iako je najbolji strijelac Manchestera ove sezone (38 pogodaka u svim natjecanjima) odmah nakon utakmice ustvrdio da nije promijenio stil pucanja, analiza Pepea Reine drži vodu.
- Sjetite se samo utakmice s Arsenalom, kad je morao ponoviti najstrožu kaznu. Oba udarca odsjela su u donji  desni vratarev kut. Vjerojatno je htio iznenaditi Valdesa, no skupo ga je stajala ta promjena - zaključio je Reina.

Neki je pedantan statističar, vjerojatno strastveni kroničar Manchester Uniteda, izvukao podatak da je od posljednjih deset udaraca Cristiana Ronalda s bijele točke, njih osam išlo u donji desni kut. Preostala dva? U gornji lijevi! Dakle, Manchesterov je krilni napadač protiv Barcelone koristio rezervnu varijantu!

U prilog toj tezi ide i reakcija Valdesa koji je, vjerojatno upućen u Portugalčeve navike, izabrao donji desni kut. Ronaldo je tako prevario Barcelonina vratara, ali taktiziranje ga je stajalo promašaja.
Iako je veći dio utakmice na Camp Nou širio ruke od nemoći, u obranu C. Ronalda stao je Manchesterov strateg Alex Ferguson:
- Bio je naš najbolji igrač, stalna prijetnja, no suigrači ga nisu znali pratiti.

Alexov catenaccio
No, za to je kriv sam Ferguson, koji je protiv Barce odlučio zaigrati “catenaccio”, pa su napadači Tevez i Rooney igrali na boku.
Crveni su vragovi imali odličnu priliku osigurati engleski finale u Moskvi, ovako će strepiti u uzvratu. Jer za tjedan dana će Messi imati snage za cijelu utakmicu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije