Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne odustaje

Ronaldinho: Želim i na SP 2014. godine

Ronaldinho i Robinho
Reuters
10.03.2010.
u 17:15

Ronaldinho Gaucho, uskoro 30-godišnji nogometaš AC Milana, ne prihvaća stav da je otpisan iz brazilske reprezentacije za SP u Južnoafričkoj Republici.

Izbornik Carlos Dunga nije ga zvao u reprezentaciju od proljeća 2009. godine. Iako se otad drastično podigao u formi, Dunga nije sklon njegovu uvrštavanju na popis 23 igrača za Južnu Afriku, koji će objaviti u svibnju.

- Vjerujem da ću se ipak naći na popisu. Uvijek sam vrlo pozitivan, pa ni sad ne sumnjam. Nastavim li igrati dobro za Milan, na razini na kojoj sam igrao dosad, mislim da će me izbornik ipak zvati – izjavio je nekoć najbolji nogometaš svijeta u izjavi za brazilsku postaju Radio 730 te potom dodatno šokirao brazilsku javnost:

- Nije mi cilj nastupiti samo na ovogodišnjem Mundijalu, nadam se također i onom 2014. godine, koji se igra u Brazilu. To je moj san. Nadam se da ću dotad zadržati visoku razinu forme, te nastupiti na oba sljedeća Svjetska prvenstva.

Osvajač Fifine nagrade za najboljeg nogometaša svijeta za 2004. i 2005. godinu tvrdi da bi se bez problema uklopio u aktualnu brazilsku reprezentaciju te da u njegovim trenutačnim izdanjima nema nikakve razlike u odnosu na njegove najbolje dane.

- Što se tiče pozicije u igri, igrao sam lijevog polušpica i u Barceloni i sada u Milanu. Igrao sam tijekom karijere vrlo često i u središnjoj ulozi i na desnoj strani. Nikakav mi problem ne predstavlja prilagoditi se na bilo kojoj od te tri pozicije.

- Smatram da je moja trenutačna razina igre identična onoj iz najboljih dana u Barceloni. Razlika je, doduše, u tome što sam tada osvajao puno trofeja, dok to zasad u Milanu nije slučaj. Gledano čisto individualno, ne primjećujem nikakvu razliku.

Sjajnim je igrama u Japanu i Koreji 2002. godine Ronaldinho postao možda i najzaslužniji za brazilsko osvajanje naslova prvaka. Najteže je, međutim, upravo on bio kritiziran za debakl na SP-u u Njemačkoj prije četiri godine, gdje je odigrao daleko ispod vlastitih mogućnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije