Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ECCLESTONE ODLAZI?

Ron Dennis vjeruje da formula 1 može imati veće prihode

Formula 1
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
13.01.2016.
u 16:36

- Ne mogu zamisliti nikoga tko bi kupio formulu 1 s mišlju da će izgubiti novac. Kupci će kupiti formulu 1 jer misle zarađivati više novca - kazao je Dennis

U zadnje vrijeme se sve više priča o prodaji formule 1 i čini se da bi CVC grupacija i Bernie Ecclestone mogli postati povijest, a već se uvelike nagađa o novom vlasniku sporta i novom izvršnom direktoru FOM-a (menadžere formule), piše GP1.

Poznato je da formula 1 ne zarađuje dovoljno, a McLarenov šef Ron Dennis tvrdi da najviši razred motorsporta može i mora povećati prihode kroz razne marketinške poteze. Britanac smatra da će se to dogoditi nakon odlaska Ecclestonea s kojim je posebno teško surađivati i pregovarati.

- Ne mogu zamisliti nikoga tko bi kupio formulu 1 s mišlju da će izgubiti novac. Kupci će kupiti formulu 1 jer misle zarađivati više novca - kazao je Dennis i dodao:

- Pravo pitanje nije tko će posjedovati F1, nego tko će je voditi. I, naravno, Bernieja je teško naslijediti, nema sumnje. Tko god naslijedi Bernieja bit će potpuno drugačiji jer postoji samo jedan Bernie – s njegovim stilom, iskustvom, znanjem i sposobnošću da čvrsto pregovara.

Čelnik McLarena vjeruje da je formula 1 i dalje uzbudljiv sport koji ima veliki potencijal za budućnost.

- Formula 1, kao spektakl, je poprilično dobra i mislim da može generirati više prihoda. Ali to nije kritika za Bernieja ili CVC, već samo mislim da može imati veće prihode u budućnosti.

>> Hamilton uvjeren da će Mercedes opet dominirati

Komentara 2

KE
kentie
10:21 08.02.2016.

Ron Dennis se vidi kao nasljednik sad već dosta umornog i prilično starog Uncle Bernnija, a to znači u bližoj i daljoj budućnosti, totalnu i potpunu dominaciju Englezera u najprestižnijem i najuglednijem natjecanju u auto-moto sportu. Pogledajte danas F1; svuda okolo i naokolo u F1 Englezeri, počevši od dizajnera pa sve do čistača i čistačica paddocka svake ekipe. Zato i kužim sadašnju hondu koja u svojoj postavi ima i želi samo i isključivo Japanere. Uostalom, 2008. honda je jako dobru momčad F1 glavom i bradom bez obzira otpustila i napustila zbog Englezera, koju je tada od propasti i utrnuća na jedvite jade spasio Ross Brawn, pa za dobru lovu i vlasnička prava preprodao mercedesu, tako da današnja F1 merđanova ekipa vuče porijeklo od bivše F1 hondine momčadi.!!!

Avatar zeljko_mo
zeljko_mo
22:00 13.01.2016.

.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije