Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORMULA 1

Hamilton uvjeren da će Mercedes opet dominirati

Formula One - F1 - United States Grand Prix 2015 - Circuit of the Americas, Austin, Texas, United States of America - 25/10/15Mercedes' Lewis Hamilton celebrates winning the race and the world championshipMandatory Credit: Action Images / Hoch ZweiLivepic
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
11.01.2016.
u 07:00

- Bit će barem još jedna godina ove snage koju imamo. Naravno da je ipak malo nepoznato jer se bolid može preokrenuti. Mogao bi potonuti. Ali mi imamo puno, puno snažnije temelje u ovoj momčadi pa to neće biti slučaj. Uvjeren sam kako to neće biti slučaj - rekao je svjetski prvak.

Lewis Hamilton je upozorio rivale kako očekuje da će Mercedes biti vodeća momčad u 2016. godini prije nego što će planirana izmjena pravila promiješati grid. U drugoj uspješnoj sezoni nove ere formule 1, Lewis Hamilton i njegov momčadski kolega Nico Rosberg bili su vodeći vozači u poretku.

Ukupno su osvojili 16 utrka, a 12 od tih utrka su završili na prve dvije pozicije. Time je momčad iz Brackleyja suvereno osvojila i vozački i konstruktorski naslov. A ove godine će biti isto, kaže Hamilton.

- Bit će barem još jedna godina ove snage koju imamo. Naravno da je ipak malo nepoznato jer se bolid može preokrenuti. Mogao bi potonuti. Ali mi imamo puno, puno snažnije temelje u ovoj momčadi pa to neće biti slučaj. Uvjeren sam kako to neće biti slučaj - rekao je svjetski prvak za Autosport, a prenosi GP1.

I dok Britanac očekuje još puno toga od Mercedesa, kaže i kako on osobno ima mjesta za napredak. Prošle godine je imao jednu od najboljih sezona. Osvojio je 10 utrka i 11 pole positiona.

- Mislim da ne možete biti na visini zadatka cijelo vrijeme. Imate padove. Ja sam bio na visini zadatka dugo vremena, ali onda sam imao tri lošije utrke na kraju. I dalje sam vozio prilično dobro i nisam radio pogreške. No, kada niste na 100%, dobra stvar je da imate mjesta za napredak za iduću godinu. Volim misliti kako svake godine ne rastete samo kao ljudsko biće, već i kao sportaš. Nadam se da će ono što naučim ove zime biti na temelju onoga što sam naučio prošle zime. Poteškoće koje sam imao u fizičkom i mentalnom smislu, nadam se da ću ih ispraviti. Nadam se da ću biti još jači u 2016. Još uvijek sam relativno mlad, vidim planinu na koju se želim popeti. Ne vidim negativne strane pa me to još više potiče - dodao je Hamilton.

>> Hakkinen ponovno kritizira: Formula 1 je prekomplicirana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije