Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispao Brekalo

Rog s Napolijem izbacio Balićev Udinese, City prošao na jedanaesterce

Leicester - Manchester City
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
19.12.2017.
u 23:33

Momčad Pepa Guardiole slavila je kod Leicestera dok je Arsenal nadjačao West Ham

Nogometaši Arsenala postali su prvi polufinalisti engleskog Liga kupa, nakon što su u srijedu sa 1-0 na svom Emiratesu svladali West Ham, a vodeća momčad prvenstva Manchester City tek je boljim izvođenjem jedanaesteraca uspio doći do pobjede nad Leicesterom.

Jedini pogodak u dvoboju Arsenala i West Hama djelo je Dannyja Welbecka, koji se u 42. minuti između dvojice braniča Leicestera u petercu uspio izboriti za loptu i gurunuo ju u mrežu.

Momčad Pepa Guardiole držala je vodstvo na King Power stadionu od 26. minute, kada je strijelac bio Bernardo Silva, sve do sedme minute sučevog vremena. No, tada je domaća momčad izborila kazneni udarac, a Jamie Vardy poslao utakmicu u produžetak. U dodatnih 30 minuta nije bilo pogodaka pa je odluka o polufinalistu ostavljena za lutriju jedanaesteraca.

Leicester - Manchester City
1/14

Izvođači su se smjenjivali po tzv. "ABBA" sustavu, a prva sedmorica izvođača, trojica domaćih i četvorica gostujućih, bili su precizni. Došao je red na posljednju dvojicu iz Leicestera. Jamie Vardy je pogodio u završnici utakmice, ali je sada promašio cijeli gol. Riyad Mahrez morao je pogoditi za nastavak raspucavanja, ali je njegov pokušaj obranio vratar gostiju Pedro Bravo i odveo Manchester City u polufinale. 

U srijedu su na rasporedu preostala dva četvrtfinalna dvoboja u kojima se sastaju Bristol City i Manchester United te Chelsea i Bournemouth. 

Napoli je golom Insignea iz 71. minute dobio Udinese 1:0 i izborio četvrtfinale Talijanskog kupa gdje čeka pobjednika dvoboja Atalanta - Sassuolo. Marko Rog kod domaćina, te Andrija Balić kod gostiju odigrali su cijeli susret. 

Nogometaši Wolfsburga probili su se u četvrtfinale njemačkog nogometnog Kupa svladavši na gostovanju Nurnberg sa 2-0, ali tek u dodatnih 30 minuta jer je nakon osnovnog dijela utakmice rezultat bio 0-0.

U šestoj minuti produžetka Felix Uduokhaiju zatresao je mrežu domaće momčadi za vodstvo Wolfsburga, a Daniel Didavi je u 120. minuti postavio konačnih 2-0.

Nogometaši Schalkea izborili su četvrtfinale jer su kod kuće pobijedili Koln sa 1-0. Susret drugoplasirane i zadnje momčadi Bundeslige odlučio je gol Maxa Meyera u 63. minuti. 

Stuttgart je ispao nakon poraza kod Mainza (1-3), dok se u četvrtfinale probio trećeligaš Paderborn. Stuttgart je poveo golom Christiana Gentnera  (42), a u 54. minuti njihov napadač Dennis Aogo je promašio kazneni udarac. Mainz je to sve kaznio i golovima Emila Berggreena (62), Abdou Dialla (71) i Suata Serdara (90) preokrenuo i ušao u četvrtfinale.

Mladi hrvatski reprezentativac Josip Brekalo nije igrao za Stuttgart. Trećeligaš SC Paderborn je kod kuće pobijedio drugoligaša Ingolstadta s 1-0 pogotkom Bena Zolinskog u 57. minuti. 

U srijedu se sastaju Werder Bremen - Freiburg  Borussia Monchengladbach - Bayer Leverkusen, Bayern Munchen - Borussia Dortmund  i Heidenheim (II) - Eintracht Frankfurt. 

Komentara 1

GA
garincha
06:55 20.12.2017.

,,Jedini pogodak u dvoboju Arsenala i West Hama djelo je Dannyja Welbecka, koji se u 42. minuti između dvojice braniča Leicestera u petercu uspio izboriti za loptu i gurunuo ju u mrežu.'' Ovo je strasno!!Welbeck je skoknuo na drugi stadion,gdje su igrali Leicester i Cyti pa je''izmedju dvojice branica Leicestera''zabio gol za Arsenal koji je igrao protiv West Hama!!Ko li vas placa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije