Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trijumf BiH

Prosinečki: Pobjedi se veselim, ali ima tu još puno posla

Robert Prosinečki
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
25.03.2018.
u 11:05

Na kraju dana je uvijek bitno da se pobijedi. Taj osjećaj zadovoljstva mogu shvatiti samo sportaši. A, onda dolazi, ali... A nakon ove utakmice ih je bilo - kaže Prosinečki

Kenan Kodro, sin Mehe, nogometaša s kojim je Robert Prosinečki dio karijere proveo u Barceloni, donio je BiH pobjedu protiv Bugarske 1:0.

Ujedno prvu na klupi BiH za hrvatskog stručnjaka koji je u jednom od uvodnih razgovora rekao da mu je ovo najjača momčad koju je trenirao, a vodio je Crvenu zvezdu i Kayserispor.

Robert Prosinečki
1/10

– Na kraju dana je uvijek bitno da se pobijedi. Taj osjećaj zadovoljstva mogu shvatiti samo sportaši. A, onda dolazi, ali... A nakon ove utakmice ih je bilo.

– Ponajprije, imali smo samo tri treninga. Tek se upoznajemo, trebamo se naviknuti, oni na moju ideju igre, na način rada. Svaki to trener radi ipak na drukčiji način. Važno je da sada i dosta razgovaramo, da postajemo cjelina. Kvaliteta je tu, samo treba raditi.

Pobjeda je upisana, a dojam?

– Dijelovima prvog poluvremena jako sam zadovoljan. Ali bilo je i dosta pogrešaka, posebno u igri posljednje linije. Tu smo nekoliko puta suparnika gurnuli u priliku. U ozbiljnim utakmica to nam se nikako ne bi smjelo događati.

Progovorio je i o pojedincima:

– Kodro je bio dobar i to ne samo zbog gola. Borio se, baš kao i Duljević. Bešiću nedostaju utakmice. Memišević prvi put igra na boku i moramo to imati na umu. Sada moramo razmišljati o Senegalu, a u tom susretu dobit će šansu i drugi igrači.

Prosinečki je tek na početku posla, do rujna i Lige nacije BiH će samo trenirati i igrati prijateljske utakmice. Prigoda da Prosinečki pronađe idealan sastav te da na jesen protiv Austrije i Sjeverne Irske pokuša izboriti Ligu nacija, ali i A skupinu.

Komentara 6

Avatar rubinet
rubinet
14:19 25.03.2018.

lijep čovjek..

DI
Direkt
12:36 25.03.2018.

Bravo Robi!

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
15:55 25.03.2018.

Na račun tebe trebo je Ćiro vodit zvezdu al se izjalovilo pa smo maznuli Rumuna Belodedića ( kakva je to samo akcija bila ) doveli Gorana Jurića.. ma jo,j ništa ne bi postigli da nije bilo Hrvata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije