Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unitedova legenda

Rio Ferdinand jednom anegdotom otkrio Fergusonovu genijalnost

alex ferguson
Foto: Press Association/PIXSELL
1/5
30.09.2019.
u 08:16

Sjećaš li se čileanskih rudara? Razmišljali su da će jesti jedni druge kako bi preživjeli. Trebao je pravi timski rad kako bi se iz toga izvukli - rekao je Rio Ferdinand

Engleski branič Rio Ferdinand otkrio je YouTuberima Poetu i Vuju jednu anegdotu iz karijere koja opisuje genijalnost nogometnog menadžera Sir Alexa Fergusona.

Unitedova igračka legenda jednim je detaljem sjajno opisao svog bivšeg šefa koji nije birao način kako da motivira svoju momčad, a to je uvijek bilo genijalno.

>>> Evo kako će 'srebrni' hrvatski reprezentativci izgledati 2058. godine

alex ferguson
1/25

Ferdinand se prisjetio drame 33 čileanskih rudara koji su dva mjeseca bili zatočeni u rudniku.

- Sjećaš li se čileanskih rudara? Razmišljali su da će jesti jedni druge kako bi preživjeli. Trebao je pravi timski rad kako bi se iz toga izvukli - rekao je Rio Ferdinand i nastavio:

- Sjedili smo na biciklima uoči treninga kada su nam prišle neke osobe. Pitali smo se tko su oni, a tada se pojavio Ferguson i kazao da su to čileanski rudari koji su bili zatočeni pod zemljom. Sljedeći dan smo igrali utakmicu kod kuće, a on je u svlačionici rekao da je svoj govor imao jučer. Ne možete li sada poginuti na terenu, pucati po šavovima 90 minuta, nakon onoga što smo vidjeli jučer, ne zaslužujete biti ovdje. I što se dogodilo? Razvalili smo ih!

U San Joseu se 2010. godine urušio rudnik u kojem je bilo zatočeno 33 rudara. Oni su na dubini od 700 metara proveli 68 dana, a svi su spašeni u akciji koja je trajala više od 22 sata. Dramu rudara pratio je cijeli svijet, a United ih je pozvao na Old Trafford na utakmicu protiv Arsenala.

Komentara 1

Avatar fidelio
fidelio
09:26 30.09.2019.

Ovako ograničenu motivacijsku spiku može smisliti samo nogometni trener, a mogu je popljugati samo nogometni igrači. Ali - ako radi, nije glupo. I još zarade što ja neću u 10 života. Moram promisliti o svom životu sad malo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije