Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavlje Cedevite

Rimac: Toni Katić nije 'zakrpa' već igrač na kojeg se može ozbiljno računati

Slaven Rimac
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
11.11.2018.
u 00:15

Domaćini su posljednjih deset minuta dobili 37:19

Uz 26 koševa letećeg krila Elgina Cooka, 20 koševa braniča Justina Cobbsa i dobru partiju domaćeg razigravača Tonija Katića (10 koševa), košarkaši Cedevite nadjačali su prvaka BiH Igokeu (100:80) i izborili treću pobjedu u ABA ligi.

Još istekom treće četvrtine bilo je gusto (63:61), no onda je Katić poveo svoje igrače u moćnu napadačku dionicu pa su domaćini posljednjih deset minuta dobili 37:19.

Kod gostiju razigrati se nije uspio najbolji strijelac lige, bivši cedevitaš, Tomislav Zubčić koji je za devet koševa iz igre (ukupno 13) potrošio 14 šuteva i koji je nakon utakmice kazao:

- Cedevita nas je u posljednjoj četvrtini stisnula svojom energijom, ali i kvalitetom, a mi smo pali. Čini se da novi Cedevitin trener od svojih igrača izvlači više jer sada pokazuju višu dozu profesionalizma i organizirane igre. Ja sam ovaj put imao loš dan, puno toga sam promašio, nešto je i iscurilo.

Pohvaljeni Cedevitin trener Slaven Rimac ovako je sažeo razmišljanja o susretu:

- Kada čovjek pogleda ubačenih 100 koševa i pobjedu od 20 razlike, rekao bi da je to bila lagana pobjeda no sve do posljednjih 5-6 minuta bila je to muka. Iskreno, ja sam jako zadovoljan pobjedom no i dalje me muči to što nemamo obrambene agresivnosti i odgovornosti kakvu bi htio da imamo i to je na meni i mojim suradnicima da popravimo.

Čini se da je u Cedevitinoj igri više otvorenih šuteva otkako je došao novi trener, ali i otkako je stigao Jacob Pullen. On se ovaj put šuterski nije proslavio (6 koševa uz šut 2-9) ali je napadački faktor zbog kojeg se rasteže suparnička obrana.

- U posljednjoj četvrtini odličan posao obavio je Katić, ne samo napadački nego i obrambeno. Njega ne smijemo gledati kao igrača za zamjenu odnosno "zakrpu" nego nekoga na koga se ozbiljno može računati. Pokazao je to i protiv Budućnosti - ustvrdio je Rimac koji je, čini se, uspio pronaći najbolje "radno mjesto" i za nevjerojatno skočnog Elgina Cooka (tri trice u posljednjoj četvrtini).

- Kada sam preuzeo momčad proučavao sam kako on zabija koševe, a Cook je igrač otvorenog terena i instinkta. On najbolje funkcionira u slobodnoj igri, ima ga u istrčavanjima kontri, ali i skoku. Za većinu tih mladih američkih igrača teba više vremena da se adaptiraju. Ja od njega očekujem bolju koncetraciju u obrani i on nam trkački i skakački može puno dati.

Poredak: 1. C. zvezda 7-0, 2. Mega 6-1, 3. Partizan 4-3, 4. Budućnost 4-2, 5. Cedevita 3-4, 6. Cibona 3-4, 7. FMP 3-3, 8. Olimpija 2-5, 9. Zadar 2-5, 10. Igokea 2-5, 11. Mornar 2-4, 12. Krka 2-4.

Ključne riječi

Komentara 1

GV
golub Vaso
06:17 11.11.2018.

prenizak i jedva prosječni šut ima za ozbiljnu košarku, Slavene nemoj se zavarati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije