Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRAČKE PROMJENE

Hrvatizacija Cedevite: Dogovoreni dolasci dvojice domaćih igrača

Cedevita Budućnost
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
10.11.2018.
u 13:34

Ako je točno da je novi predsjednik kluba Emil Tedeschi tražio da se momčad svede na samo dva stranca onda je za očekivati nove pokušaje raskida ugovora sa onima koji nisu ispunili očekivanja.

Cedevita je jedan od šest klubova s dna ljestvice ABA lige sa skorom 2-4 i zato je večerašnja utakmica (21 sat, Draženov dom) protiv Igokee od velike važnosti. A za prvaka BiH (2-4) vrlo uspješno igra Tomislav Zubčić, prvi strijelac ABA lige.

Ubrzana transformacija Košarkaškog kluba Cedevita iz legije stranaca u hrvatski klub sa što više domaćih igrača se nastavlja, pa su u tom smislu na Velesajmu jučer dogovorena dva nova hrvatska pojačanja.

Novim članovima Cedevite postali su jedan bivši i jedan sadašnji reprezentativac. Bivši je krilni-centar Marko Banić (35, 205 cm) i to je svojevrsno iznenađenje, a aktualni je branič Jakov Mustapić (24, 193 cm).

I dok je Mustapić već u solidnoj igračkoj formi, jer je nekoliko proteklih kola odigrao za Osijek, Banić je bio bez angažmana. Ovaj čvrsti i borbeni Zadranin iza sebe ima čak 13 pečalbarskih sezona pa je odlučio vratiti se kući. Najduže je igrao za Bilbao (sedam godina) i tamo o njemu i danas pričaju u hvalospjevima, tri je sezone nosio majicu Unicsa iz Kazanja, a po jednu berlinske Albe i turske Karšijake.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Banić bi trebao biti nadomjestak za atletičnog brazilskog centra Augusta Limu od kojeg se poprilično razlikuje. Dok je “carioca” letač bez igre leđima košu, Banić je prizemljen, čvrst i borben centar kojem se može spustiti lopta u reket, a dubina igre je nešto što ovosezonska Cedevita nije imala.

No, upravo je Lima stranac koji se najviše opire raskidu ugovora, za razliku od bijelog američkog razigravača Josha Magettea i španjolskog krilnog-centra Pabla Aguilara s kojima je to išlo puno lakše.

Ako je točno da je novi predsjednik kluba Emil Tedeschi tražio da se momčad svede na samo dva stranca onda je za očekivati nove pokušaje raskida ugovora sa onima koji nisu ispunili očekivanja. Doduše, nadamo se da će ljudi kojima vjeruje uvjeriti glavnog sponzora da bi bilo dobro da se sezona završi sa barem tri stranca jer treba voditi računa i o kompetitivnosti u ABA ligi, a ne samo o pohrvaćivanju sastava.

Onaj koji se najviše odupire radikalnim odlukama u klubu s Velesajma svakako je bivši trener Sito Alonso. On je teško primio odluku da je doveden da momčad vodi najmanje dvije godine, a da je smijenjen nakon samo dva mjeseca. I zato se španjolski stručnjak na neki način inati svom poslodavcu, s kojim ima fiksni dvogodišnji ugovor, pa je još uvijek u Zagrebu za čim doista nema potrebe jer u vrijeme današnje nije nužno da on bude tu da bi se i naplatio. No, Alonso ne misli tako i redovito dolazi na Cedevitine utakmice, a viđen je i kako, uz dozvolu trenera Ivana Velića, gleda trening najvećeg Cedevitina rivala Cibone.

A pregovori oko raskida ugovora posao je koji je snašao novog sportskog direktora Veljka Mršića, jer uz direktora Užbinca i on je taj koji sa svima njima mora razgovarati i uvjeriti ih, da uz što manju financijsku štetu po Cedevitu, igračku sreću potraže drugdje.

>> Pogledajte i najavu nove 'Plave devetke'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije