Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Derbi della Učka

Rijeka slavila protiv Istre, a promašili čak i penal: Drmić dvostruki strijelac

Rijeka: HNK Rijeka protiv NK Istra u 2. kolu Prve HNL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
25.07.2021.
u 20:52

Bila je to treća pobjeda riječkog sastava na startu ove sezone i to treća rezultatom 2-0

U susretu 2. kola Prve HNL Rijeka je na stadionu Rujevica pred 2.000 gledatelja pobijedila Istru 1961 sa 2-0.

Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Josip Drmić, koji je prvi gol zabio u 79. minuti, a drugi svega četiri minute kasnije.

Bila je to treća pobjeda riječkog sastava na startu ove sezone i to treća rezultatom 2-0.

Riječani su na otvaranju prvenstva sa 2-0 pobijedili Goricu, a potom su na Malti istim rezultatom dobili i Gziru na otvaranju europske sezone, Treće slavlje stiglo je u derbiju Učke.

Domaćin je već u prvoj minuti mogao do vodstva, Vukčević je odigrao za Ampema koji se našao u sjajnoj poziciji, ali je Istrin vratar obranio. U 13. minuti Rijeka je ponovo zaprijetila, no Liber nije uspio dobro zahvatiti loptu.

25.07.2021., Rijeka - Hrvatski Telekom Prva liga, 2. kolo, HNK Rijeka - NK Istra 1961. Josip Drmic Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

U 29. minuti domaćin je imao još jednu lijepu priliku. Pavičić je lijepo proigrao Drmića, napadač Rijeke našao se u dobroj situaciji, ali je njegov udarac Lučić odlično zaustavio.

U 32. minuti zaprijetili su i gosti. Daničić je ubacio s lijeve strane, Iličić se našao u dobroj situaciji, ali pokušaj iz prve nije bio kvalitetan i Labrović je lako odnio loptu.

Možda i najbolju priliku u prvom dijelu Rijeka je imala u 43. minuti. Drmić je ostao sam pred golom Istre 1961, ali je promašio vrata iz neposredne blizine.

U 53. minuti Rijeka je uspjela svladati Lučića, no pogodak Obregona je poništen nakon asistencije VAR-a zbog minimalnog zaleđa. Puljani su u 62. minuti izveli brzu kontru, Bande je pucao, no riječki golman je bio spreman.

Nakon niza propuštenih prilika, Rijeka je povela u 79. minuti. Liber je ubacio, a Drmić sjajno skočio i poentirao udarcem glavom.

Drmić je tri minute kasnije zabio i drugi, ovaj put nakon fenomenalnog ubačaja Pavičića.

Rijeka je ovom pobjedom preuzela vrh ljestvice sa šest bodova.

Večeras se još sastaju Hajduk i Osijek.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar OFA N AFO
OFA N AFO
07:39 26.07.2021.

derbi DELLA učka?? pa može li gl.uplji naziv netko smisliti!?? niti su to talijanski klubovi, niti imaju talijanske nazive niti su im talijani vlasnici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije