Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Visoka pobjeda

Rijeka na Rujevici razbila Dinamo u dramatičnom derbiju

Rijeka na Rujevici razbila Dinamo u dramatičnom derbiju
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
07.03.2018. u 18:49

Dinamo je izgubio drugu utakmicu u ovoj sezoni, i drugi derbi. Nakon Hajduka u Maksimiru, pobjedu nad Dinamom odnijela je Rijeka na svojoj Rujevici, slavila je s 4:1.



Deset dana je prošlo otkako su Rijeka i Dinamo trebali odigrati svoju utakmicu 23. kola, kola koje je doživjelo brojne odgode i promjene termina. Djelomično zaleđen teren tada je nagnao suca Damira Batinića da odgodi susret, sve je to pratila i ledena bura. A nakon odgode nastala je bura, jer je Rijeci odgoda odgovarala, Dinamo je želio igrati, svatko je branio svoje argumente. Oba kluba imala su dijelom pravo, no na kraju je odlučio sudac.

Danas u Rijeci nije bilo leda, nije bilo ni bure, ali je zato, uobičajeno padala kiša, pa je na dijelu terena, koji je prije deset dana bio zaleđen, ispred južnog gola, sada bila lokva vode.

Istina je da je na kraju odgodom profitirala Rijeka, Župarić je odradio kaznu zbog kartona, od ozljeda su se oporavili Kvržić i Heber, tako da je jučer Rijeka ipak bila znatno jača nego tada jer je u međuvremenu imala i utakmicu s Lokomotivom za 'čišćenje' Župarića, a Dinamo se pak oslabio jer je u međuvremenu u susretu sa Slavenom Belupom mišić ozlijedio Soudani.

Iako je trener Dinama Mario Cvitanović do zadnjeg trenutka čekao ne bi li se utvrdilo hoće Mr. Derby ipak moći, zaključeno je da od toga nema ništa, i Alžirac s plavima koji su u srijedu nakon doručka krenuli prema Opatiji pa Rijeci nije otputovao. Zanimljivo, očekivalo se da će njegovu poziciju zauzeti Izet Hajrović, ali novo pojačanje plavih počelo je na klupi, a prednost je dobio Amer Gojak koji jako dobro radi na treninzima i očito se nametnuo Cvitanoviću.

Rijeka - Dinamo
1/10


U napadu je očekivano kod plavih bio Gavranović, donedavni napadač Rijeke i 15 minuta prije početka, kad su se čitali sastavi on, ali i Marko Lešković dobili su veće zvižduke od ostalih, ali ništa posebno.

No, Gavranović je dobio salve zvižduka u 16. minuti jer je tada na 'svojoj' Rujevici matirao Rijeku. Naime, Rijeka je bolje, agresivnije otvorila utakmicu, trajalo je to desetak minuta, ali onda je Dinamo smirio svoje redove, nekoliko puta zaprijetio, a onda odigrao lijepu akciju koja mu je donijela vodstvo. Dani Olmo se krasno probio po desnoj strani, ubacio prilično nisu loptu, a Gavranović je u padu glavom pogodio.

No, vodstvo plavih trajalo je kratko, teško je pogriješio Livaković. Imao je loptu i krivo je dodao, pa je na kraju taj poklon iskoristio Heber za brzo izjednačenje.

Marka Leškovića, nekadašnji stoper Rijeke, a sada Dinama isključen je već u 26. Doduše pomalo bez veze je, pa i neopravdano, dobio prvi žuti karton u drugoj minuti zbog prekršaja, a onda je u 26. u skoku rukom zakvačio igrača Rijeke i dobio drugi žuti, isključujući karton. S igračem manje zaprijetio je Dinamo nezgodnim udarcem Nikole More, no Sluga je uspio obraniti. Plavi su i dalje bili opasni, pogotovu preko čudesnog Danija Olma koji je probijao Rijeku, jako dobro je igrao i Gavranović, pa i Moro, kod plavih. No, pogodaka do kraja nije bilo, otišlo se s 1:1.


Samo dvije su u nastavku trebale Rijeci da dođe u vodstvo, sudac Batinić pustio je Rijeci akciju iako se činilo je bio prekršaj na Doumbiji, lopta se odbijala po šesnaestercu plavih, pa je obranio Livaković, a onda je Pavičić precizno pod prečku pogodio za 2:1 Riječana. I onda nova pogreška Dinama, Moro je poklonio loptu Čolaku, ovaj poslao Hebera u čistu priliku koju Brazilac nije propustio i Rijeka u 60. već imala 3:1.

Pokušavao je Dinamo i s igračem manje napadati, u takvom omjeru snaga igrao je prilično dobro, iako mu je stalno prijetila opasnost da Rijeka pobjegne u kontranapad. No, nije ga Rijeka zabila iz kontranapada, nego je Puljić pogodio iz slobodnog udarca za 4:1 pobjedu Rijeke.

Bila je to dobra, zanimljiva utakmica u kojoj je bilo dobrih poteza, pogotovo Olma, ali i velikih grešaka igrača Dinama koji su tako zapravo poklonili Rijeci pobjedu.

O suđenju će sigurno biti riječi i nakon ovog susreta, Damir Batinić bio je zapravo u glavnoj ulozi, a to nikad nije dobro za nogomet, podijelio je 11 žutih kartona, a da nismo vidjeli ozbiljniji, a pogotovu ne grublji start, osim tog nesmotrenog Leškovića kada je rukom našao glavu suparnika.

Komentara 48

ST
stefj
18:17 07.03.2018.

Bez obzira na dosta pristrano suđenje, svaka malo jača utakmica ukazuje na to koliko je Cvitanović loš trener. Nije dobio niti jednu utakmicu koju je morao, niti jednu težu kada se protivnik malo bolje postavio.

BA
bacenheider
16:43 07.03.2018.

neka pobijedi nogomet!

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
17:30 07.03.2018.

Lešković konj.... onakav prekršaj bez potrebe .... na centru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije